Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Komplette lister

CD-utgivelser 2010

www.folkemusikk.no har her lagd en mer eller mindre komplett liste over folkemusikkutgivelsene i 2010. Under hver omtale har vi lagt inn en minispiller fra Musicnodes, så langt det har vært mulig. Er det plater som ble gitt ut i 2010 som vi har oversett? Send en påminnelse til info@folkemusikk.no. Vi har også samlet alle låtene i spillelister i Spotify og Wimp:

> Spilleliste: Folkemusikk - utgivelser 2010 (Spotify)
> Spilleliste: Folkemusikk - utgivelser 2010 (Wimp)

Sigrid Moldestad - Sandkorn (Heilo, 2010)

Sigrid Moldestad:

Sandkorn

Sigrid Moldestad har sin bakgrunn i spelemannsmiljøet i Nordfjord, og er fast medlem i gruppene Spindel og Gamaltnymalt. Men det er som soloartist ho har markert seg dei siste åra.
Åse Teigland, Anne Hytta og Synnøve S. Bjørset - Soli (Ta:lik, 2010)

Åse Teigland, Anne Hytta og Synnøve S. Bjørset:

Soli

Åse Teigland, Anne Hytta og Synnøve S. Bjørset platedebuterar her med det utgjevar Ta:lik kallar ”beinhard trad på hardingfele”.
Nils-Aslak Valkeapää - Alit idja lahkona (DAT, 2010)

Nils-Aslak Valkeapää

Alit idja lahkona

Åndelige sanger på nordsamisk med Nils-Aslak Valkeapää.
Veronica Akselsen - Blod og ild (VIA Music, 2010)

Veronica Akselsen

Blod og ild

Vårt Land kalte denne utgivelsen "en dyp kilde til kunnskap, menneskelig og åndelig oppbyggelse". Også andre anmeldere var uvanlig imponert og positive.
Hallgrim Berg og Knut Buen - Sogesvall. Hermur, humor og buskspel (Nyrenning, 2010)

Hallgrim Berg og Knut Buen

Sogesvall: Hermur, humor og buskspel

Hallgrim Berg fra Ål i Hallingdal er blitt 65 år, men er stadig like aktiv. I 2010 har han stått sentralt på to CD-utgivelser: ”Sputer og drev - munnharpe i 100” med Erik Røine, og ”Sogesvall: Hermur, humor og buskspel” med Knut Buen.
TrondheimSolistene - In Folk Style (2L, 2010)

TrondheimSolistene

In Folk Style

"In Folk Style" ble nominert både til Spellemann- og Grammy-pris. Dette er plateselskapet 2Ls niende Grammy-nominasjon på fem år - og nå med folkemusikeren Gjermund Larsen i en av hovedrollene.
Bengalo - Foy (Etnisk Musikklubb, 2010)

Bengalo

Foy

- Det morsomste med å spille musikk er å komponere eget materiale, og samtidig leke seg med andres sanger. Det sier medlemmene i Bengalo, som nå følger opp "Vir" (2004) og "Sigg - sigg" (2006) med det nye albumet "Foy".
Hauk Buen - Meisterspel (Sylvartun, 2010)

Hauk Buen

Meisterspel

”Meisterspel” er gitt ut av Sylvartun Folkemusikk i Setesdal, og inneholder opptak med Hauk Buen fra Hennie Onstad Kunstsenter på Høvikodden utenfor Oslo. Innspillingene ble gjort 11.november 1987 – fjorten år etter den siste Landskappleiken Hauk Buen deltok på.
Bolteløkka Jentekor - Mine visur (Grappa, 2010)

Bolteløkka Jentekor:

Mine visur. Folkemusikk fra barn i byen.

Bolteløkka Jentekor dirigeres av dirigent Linn Andrea Fuglseth, som bl.a. bør være kjent fra Trio Mediæval. Koret ble startet i 2004, men har alt flere utgivelser bak seg.
Kirtsen Bråten Berg - Songen (Heilo, 2010)

Kirsten Bråten Berg:

Songen

På "Songen" tar Kirsten Bråten Berg for seg noen av våre mest kjente og kjære folkesanger. På platen medvirker også bl.a. Arild Andersen, Annbjørg Lien og Leiv Solberg.
Jan Beitohaugen Granli - På Beitohaugen (Ta:lik, 2010)

Jan Beitohaugen Granli:

På Beitohaugen

Femdobbelt vinnar av Landskappleiken, Jan Beitohaugen Granli, kjem her med den andre soloplata si. CDen er spekka med låttar i tradisjon frå Beitohaugen i Øystre Slidre.
SVER-FRUEN

Sver

Fruen

Sver ga i september 2010 ut sitt andre album, "Fruen". Utgivelsen ble sluppet som både CD og LP, og fikk bl.a. gode omtaler i Dagsavisen, Dag og Tid og Bladet Folkemusikk.
Karl seglem - Ossicles (NORCD, 2010)

Karl Seglem:

Ossicles

Karl Seglem bruker norsk folkemusikk, og særlig hardingfelemusikken, som utgangspunkt for å utforske nye musikalske rom. Resultatet kan kalles "World music" - eller etnojazz med røtter i norsk tradisjonsmusikk.
ferd[1]

Knut Hamre

Ferd

Hardangerspelemann Knut Hamre er ute med soloplata Ferd.
Aasmund booklet3.indd

Aasmund Nordstoga

Friaren

Kan den gamle, norske viseskatten gjøres aktuell og ”moderne”? Javisst, var svaret Aasmund Nordstoga ga med sin albumdebut "Ein Visefugg", som solgte til gull og sørget for storebror Nordstogas første Spellemannsnominasjon.
dudan

SUDAN DUDAN

Kari og Ola

Den kritikerroste duoen Sudan Dudan er aktuell med sin andre plate.
Jakup - Ved Jakupsteinen (Norilds)

Jakup:

Ved Jakupsteinen

Bak gruppenamnet Jakup finn vi to rotfeste tradisjonsspelemenn med ynskje om å vidareføre arven etter spelemannslegenden Fel-Jakup (1821 – 1876) frå Skjåk. Tippoldebarnet hans, Kjell Plassen i Skjåk, trakterer trekkspel, medan stryningen Arne M. Sølvberg står for felespelet.
Johan Anders Bær - Verdde (DAT, 2010)

Johan Anders Bær

Verdde - Guest Friend

Nykomponert tradisjonell joik i moderne drakt.
sputerogdrevmunnharpei100-frntl

Erik Røine og Hallgrim Berg:

Sputer og drev: Munnharpe i 100

Erik Røine har spilt munnharpe i 55 år og Hallgrim Berg i 45 – nå feirer de hundreårsjubileet med ny plate. Med ønske om å gjøre en produksjon som det er fart og fres i kommer de nå med platen ”Sputer og drev: Munnharpe i 100”.
diomdekossa_cd

Diom de Kossa

Baba Toulenga

Trommemesteren Diom de Kossa er aktuell med plata med tittelen Baba Toulenga - i min fars skygge.
Maddji - Dobbelis (DAT, 2010)

Maddji

Dobbelis / Beyond

"Dobbelis / Beyond" er Máddjis debutalbum. Her skaper hun et litt annerledes lydbilde innen samisk musikk, et lydbilde som gjenspeiler en lengsel til det hinsidige.
salen var av silkety

Veslemøy Fjerdingstad

Salen var av silkety

Veslemøy Fjerdingstad er aktuell med en ny CD med rim, regler, småstubber og stev som hun bruker ved kurs for nybakte foreldre sammen med barna deres, og for musikkleik-grupper og på folkemusikk-verksteder i skolen. Mye er a capella, mens noe er arrangert.
Kouame Sereba - Bako (Etnisk Musikklubb, 2010)

Kouame Sereba

Bako

Årets folkemusiker 2009 er aktuell med ny utgivelse.
Sturla Eide - Slåtter Vol 1

STURLA EIDE

Slåtter fra Meldal og Orkdal – vol. 1

Sturla Eide er ute med den første av i alt tre planlagte utgivelser etter felespilleren Ragnvald Bolme og en samling etter Peder Wessel.
Språk Norsk - Norwegian