Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aasmund Nordstoga

Friaren

Aasmund booklet3.indd

Aasmund Nordstoga:

Kan den gamle, norske viseskatten gjøres aktuell og ”moderne”? Javisst, var svaret Aasmund Nordstoga ga med sin albumdebut "Ein Visefugg", som solgte til gull og sørget for storebror Nordstogas første Spellemannsnominasjon.

Nå følger han opp med "Friaren", der han går enda dypere  inn i den folkemusikalske arven.

Abildsø Spelemannslag følger også opp med ”strengeleik” av aller beste merke og med helakustiske arrangement som klinger som skreddersydd til Nordstoga og visene hans. Resultatet blir en visebukett med stort trykk og mye energi, men på samme tid med plass til det myke og varsomme, som i voggevisene. Det mer og helst mindre vellykka frieriet går igjen i flere av sangane, og platen er i seg selv et regelrett publikumsfrieri, vedgår artisten:

“Sjølvsagt vil eg først og fremst underhalde – utan å gå på akkord med eigne musikalske ideal. Så når vi stiller på konsertscenen, frir vi meir enn gjerne. Eg vil svært gjerne få publikum til å syngje med, og ”Friaren” har kanskje ein enda større allsongfaktor enn forgjengaren. Truleg sit fleire av songane, Prøysen og Jens Gundersen så vel som fleire av folkevisene, enno fast i det norske, kollektive medvitet.”

Første singel fra albumet er en norsk folkevise, "Katta satt ´pund ommen", i duett med Gåtes Gunnhild Sundli.
 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian