Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Veronica Akselsen

Blod og ild

Veronica Akselsen - Blod og ild (VIA Music, 2010)

Veronica Akselsen - Blod og ild (VIA Music, 2010)

Vårt Land kalte denne utgivelsen "en dyp kilde til kunnskap, menneskelig og åndelig oppbyggelse". Også andre anmeldere var uvanlig imponert og positive.

For seks år siden debuterte den da 18 år gamle Veronica Amanda Akselsen som soloartist på Via Music, med det norskspråklige julealbumet ”Fattige var de som først fikk se”. Stemmeprakten og formidlingstalentet hennes imponerte allerede den gang både musikkjournalister og publikum.

Repertoaret til andrealbumet ”Blod og ild” spenner fra taterviser og folketoner til bluegrass- og countrygospel-sanger av Hank Williams og Ralph Stanley i norsk språkdrakt, inkludert oversatte versjoner av klassikere som ”I’m A Poor Wayfaring Stranger” og “I Fly Away”.

Albumet inneholder også singellåta ”Fest uti sigenarlegren” fra den Amanda-nominerte filmen ”Yohan-barnevandrer”. Blant de medvirkende musikerne finner vi Stian Carstensen (gitar, banjo, mandolin, trekkspill), Freddy Holm (gitar, dobro, mandolin), Finn Guttormsen (kontrabass), Ola Kvernberg (fele) og Daniel Sandén Warg (hardingfele, nyckelharpe, munnspill).

I tillegg medvirker Ni Liv-vokalist Jon Solberg og Veronicas bror Stig med sine stemmesignaturer. Platen er innspilt i Musikkloftet studio i Oslo med tekniker Vidar Lunden, og med Sigbjørn Tveite som produsent.

Platen kom ut høsten 2010, og har fått strålende omtaler. Dagbladet kalte Veronica Akselsen "en strålende representant for tatertradisjonen. Hennes klare usentimentale, men inderlige røst, er som skapt til en ektefølt formidling av historier om liv og død, kjærlighet og lidelse, synd og frelse." VG, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad har alle gitt utgivelsen terningkast fem.


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian