Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Maddji

Dobbelis / Beyond

Maddji - Dobbelis (DAT, 2010)

Maddji - Dobbelis (DAT, 2010)

"Dobbelis / Beyond" er Máddjis debutalbum. Her skaper hun et litt annerledes lydbilde innen samisk musikk, et lydbilde som gjenspeiler en lengsel til det hinsidige.

- Her er en verden som kun eksisterer i drømmen; en verden hvor alt er mykere og mørket ikke alltid er skremmende, men også kan være en beskyttende favn mot hverdagens tomhet, skriver utgiveren DAT. 
 
Máddji er fra tidligere kjent både som joiker og konferansier. Høsten 2003 kom hun i kontakt med musikeren Roger Ludvigsen, som fikk henne til å vokallegge ulike prosjekter han arbeidet med. Roger så Máddjis musikalske gaver, og oppfordret henne til å arbeide videre med sang og musikk.

I tillegg til Roger Ludvigsen er også Patrick Shaw Iversen og Peter Baden produsenter og musikalske medarbeidere. Máddji ble kjent med disse da hun under 2006 Sami Grand Prix i Kautokeino var både konferansier og opptrådte som pauseinnslag.

Ánne Máddji Heatta er oppvokst i Karasjok og Kautokeino og arbeider i dag som turnuslege i Vesterålen. Sangtekstene er skrevet av henne selv og hennes far Nils Johan Heatta.
 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian