Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Karl Seglem:

Ossicles

Karl seglem - Ossicles (NORCD, 2010)

Karl seglem - Ossicles (NORCD, 2010)

Karl Seglem bruker norsk folkemusikk, og særlig hardingfelemusikken, som utgangspunkt for å utforske nye musikalske rom. Resultatet kan kalles "World music" - eller etnojazz med røtter i norsk tradisjonsmusikk.

”Ossicles” er Karl Seglems 12. solo-album på NORCD siden 1991. Han debuterte på plate med ”Poems for trio” i 1989, der også Kåre Thomsen og Ole Amund Gjersvik deltok. Han har i tillegg bidratt på en på en rekke prosjekter, i form av både plateinnspillinger, konserter og turnéer. Som direktør for NORCD kunne han ved inngangen til 2011 se tilbake på 20 år med plateutgivelser – og hele 100 titler i en katalog som favner både folkemusikk, jazz og eksperimentelle toner.

”Ossicles” kronet to travle år for Seglem, der han blant rakk å gi ut albumene ”Skoddeheimen” og ”Norskjazz.no” (begge 2009).  På ”Ossicles” har han med seg bl.a. Olav Torget, Gjermund Selset og felepilleren Håkon Høgemo. Platen ble anmeldt i Bladet Folkemusikk nr. 5 /2010, der Bjørn Hammershaug skrev:

”Karl Seglem har siden 80-tallet delt sitt forbilledlig musikalske vidsyn med oss, enten det har vært som egen artist eller som utgiver av  andres musikk. ”Ossicles” føyer seg utmerket inn i en allerede sterk katalog… Det er lett å trå feil når dette skal samles til ett uttrykk, men i likhet med musikken på ”Urbs” (2006) skapes både undring og fryd på tvers av etablerte preferanser – enten det gjelder genre eller geografi.”

”Ossicles” ble ellers anmeldt til terningkast 6 av Dagbladet. Både Bergens Tidende og Nordlys ga den terningkast fem. Gode omtaler ble det også i utenlandske medier, deriblant Gøteborgsposten. Karl Seglem mottok i 2010 dessuten Buddyprisen – som er norsk jazz’ høyeste utmerkelse.

”Ossicles” ble i januar 2011 nominert til Spellemannpris i Åpen Klasse. Interesserte finner Karl Seglems hjemmeside på denne lenken.


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian