Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bengalo

Foy

Bengalo - Foy (Etnisk Musikklubb, 2010)

Bengalo - Foy (Etnisk Musikklubb, 2010)

- Det morsomste med å spille musikk er å komponere eget materiale, og samtidig leke seg med andres sanger. Det sier medlemmene i Bengalo, som nå følger opp "Vir" (2004) og "Sigg - sigg" (2006) med det nye albumet "Foy".

- Det morsomste med å spille musikk er å komponere eget materiale, og samtidig leke seg med andres sanger.

Det sier medlemmene i Bengalo, som består av Anne Fossen (vokal), Jovan Pavlovic (vokal, trekkspill, kaval), Christian Haug (gitar, Mattis Kleppen (el. bass), Oluf Dimitri Røe (fiolin), Rasmus Rohde (banjo) og Idd Azziz djembe).

Bandet startet i Trondheim i 2000, og omtaler det nye albumet som et produkt av en pågående prosess. Bengalo har selv produsert utgivelsen, som er en oppfølger til ”Vir” fra 2004 og ”Sigg - sigg” fra 2006.

Den ti spors CD-utgivelsen er spilt inn i Skansen Studio i Trondheim, med unntak av den tradisjonelle, greske sangen ”Katreftizo”, som er spilt inn i Beograd i Serbia. Selve ordet ”Foy” er for øvrig serbisk, og ikke så helt ulikt det hederskronte norske kraftuttrykket ”Føy”.

”Foy” ble mottatt med terningkast fem i både Nettavisen og Adresseavisen i november 2010, og ble blant annet omtalt i det belgiske magasinet Le Canard Folk. Bandet er godt kjent for sin romani- og balkan-inspirerte musikk, og har lagt ut en rekke videoer og musikkeksempler på sin myspace-side.


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian