Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bolteløkka Jentekor:

Mine visur. Folkemusikk fra barn i byen.

Bolteløkka Jentekor - Mine visur (Grappa, 2010)

Bolteløkka Jentekor - Mine visur (Grappa, 2010)

Bolteløkka Jentekor dirigeres av dirigent Linn Andrea Fuglseth, som bl.a. bør være kjent fra Trio Mediæval. Koret ble startet i 2004, men har alt flere utgivelser bak seg.

Oslokoret består av rundt 60 jenter fra 2. - 7. trinn, og satser på større konsertprosjekt to ganger i året.

 ”Mine visur. Folkemusikk fra barn i byen” ble omtalt i Bladet Folkemusikk, nr. 5 /2010. Her skriver Tone Juve blant annet: ”Dette er sjarmerende, vakkert og godt arrangert. Sangene er overlevert fra flere av våre fremste kvedere, og det er herlig å høre hvordan de lever videre i beste velgående gjennom små sangfugler fra tjukkeste Oslo.”

Juve avslutter omtalen slik: "Dette er en velprodusert CD som formidler noe av det befriende og uniddelbare med barn og folkemusikk, og blir nok snart en favoritt her i huset hvor det ferdes mye barn."

Platen inneholder melodier som ”Sulla meg litt”, ”Snåle mi jente” og ”Bruremarsj fra Valsøfjord”. Versjonene som synges er etter arrangementer av bl.a. Unni Løvlid, Kirsten Bråten Berg, Eli Storbekken og Solbjørg Tveiten.

Den avsluttende sangen på CDen, ”Bånsull fra Bislett”, er tilegnet koret. Også musikerne Vegar Vårdal, Åsmund Reistad og Birger Mistereggen medvirker på utgivelsen, som er sluppet på Grappa


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian