Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kirsten Bråten Berg:

Songen

Kirtsen Bråten Berg - Songen (Heilo, 2010)

Kirtsen Bråten Berg - Songen (Heilo, 2010)

På "Songen" tar Kirsten Bråten Berg for seg noen av våre mest kjente og kjære folkesanger. På platen medvirker også bl.a. Arild Andersen, Annbjørg Lien og Leiv Solberg.

Kirsten Bråten Berg er opprinnelig fra Arendal i Aust-Agder. Hun debuterte på plate med kvartetten Slinkombas i 1979, og ga ut sin første solo-LP alt året etter. Hun er blant våre mest anerkjente kvedere, og har vunnet Landskappleiken i 1983,1987 og 2005.

Etter hvert har det også blitt nærmere tyve plater. Et halvt dusin av dem under eget navn, i tillegg til en rekke samarbeidsprosjekter. Hun mottok Spellemannprisen for ”Min kvedarlund”  i kategorien folkemusikk / gammaldans i 1988, og har dessuten vunnet det gjeve trofeet med ”Slinkombas” (1979) og ”Våre beste barnesanger” (1993).
På ”Songen” har Kirsten Bråten Berg med seg et veritabelt stjernelag, som bl.a. omfatter Arild Andersen, Annbjørg Lien, Leiv Solberg og Bjørn-Ole Rasch. Utgivelsen ble omtalt i Bladet Folkemusikk, nr. 5 /2010, der Sindre Bremnnes bl.a. skrev:

”Utvalget på Kirsten Bråten Bergs nye plate utgjør en slags folkevisenes greatest hits-samling, fra ”Vesle Kari vår” til ”Eg veit ei lita jente” er dette repertoaret så kjent og kjært at det nærmest må regnes til norsk allmenndannelse. Men norskhet er et begrep i sterk og rask endring, det er ikke lenger sånn at norske unger nødvendigvis flaskes opp på ”blåmann Blåmann” og ”Anne Knutsdotter”. Mads Berg har midt sagt fått konkurranse. Slik kan ”Songen” sees som et både didaktisk og dokumentarisk prosjekt.” 

Kirsten Bråten Berg ble utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats som kunstner og kulturformidler i 2005, samme år som hun også ble æresmedlem av Landslaget for Spelemenn. Hun har reist verden over med musikken sin, og har også vært lærer i vokal folkemusikk ved forskjellige skoler og utdanningsinstitusjoner.
 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian