Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Diom de Kossa

Baba Toulenga

diomdekossa_cd

Trommemesteren Diom de Kossa er aktuell med plata med tittelen Baba Toulenga - i min fars skygge.
Som barn plukket han kaffebønner i regnskogen, nord i Elfenbenskysten. Nå er han trommemester fra Holmlia, spilte i bandet til Robert Burås og Mory Kante, og er plateaktuell med sitt norske band med ”Baba Toulenga, I min fars skygge”.

Kossa Diomande har gjennom en årrekke laget egen musikk basert på sin inngående kjennskap til de ulike musikalske tradisjonene i Elfenbenskysten, som han fikk gjennom sitt arbeid som trommemester i Elfenbenskystens nasjonalballett. På denne platen viser Diom de Kossa seg som sanger og låtskriver i tillegg til sin ubestridte status som mesterlig perkusjonist.

Han har alliert seg med noen av norges fremste musikere innenfor worldmusikk og jazz sjangeren, og laget en original plate der han nennsomt kombinerer vestlige ideer med sin egen tradisjon. Kenneth Ekornes ( trommer, perkusjon, vokal), Khalid Salih (bass, vokal), Olav Torget (gitarer, konting, vokal) Musikerene på plata har spilt med artister som Mari Boine, Kristin Asbjørnsen, Karl Seglem, Steinar Ofsdal, Jon Balke og Geir Lysne.

| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian