Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johan Anders Bær

Verdde - Guest Friend

Johan Anders Bær - Verdde (DAT, 2010)

Johan Anders Bær - Verdde (DAT, 2010)

Nykomponert tradisjonell joik i moderne drakt.

Johan Anders Bær, fra Karasjok og Magerøya, har røttene solid plantet i den klassiske tradisjonelle joiken. Han er også blant de fremste i å ta joiken til moderne former og andre musikksjangere samtidig som joikens særegne uttrykk beholdes. Han har gjort flere CD-innspillinger og opptrådt på ulike scener i verden.

På sin nyeste CD, "Verdde / Guest Friend", stiller Bær med en kompakt combo med musikere som bærer med seg erfaring fra møter mellom musikalske kulturer. Dette er nykomponert tradisjonell joik i moderne drakt. Bær og musikerne spiller live og gjør det på sin egen måte med respekt for både det repetitive og meditative fra joikens verden, med tangeringer til rock og verdensmusikk.

Den norske fela, samt arv fra eksperimentelle rockeband, er integrert som viktige elementer i joikens møte med folkemusikken. Platas stemninger skifter mellom meditative strekk fra vide vidder til nære små joikende øyeblikk og frynsete rocka utblåsninger.

Albumet er spilt inn på Musikkloftet av Vidar Lunden. Foruten Johan Anders Bær på joik finner vi musikerne Georg Buljo (elektriske gitarer, synthesizer, perkusjon), Gjermund Silset (elektrisk bass, kontrabass) og Kenneth Ekornes Rumbbut (trommer og perkusjon), samt Øystein Rudi på hardingfele og fele.


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian