Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

TrondheimSolistene

In Folk Style

TrondheimSolistene - In Folk Style (2L, 2010)

TrondheimSolistene - In Folk Style (2L, 2010)

"In Folk Style" ble nominert både til Spellemann- og Grammy-pris. Dette er plateselskapet 2Ls niende Grammy-nominasjon på fem år - og nå med folkemusikeren Gjermund Larsen i en av hovedrollene.

"I folketonestil" er Griegs pasjonerte lek med en enkel folkevise.  Her briljerer komoponisten med harmonisering og uttrykk, og lager en hel historie av et par små strofer. "Holbergsuiten", elsket for sin skjønnhet og fryktet for sine utfordringer, er et konglomerat av europeisk musikktradisjon og en genuin norsk klangverden.

TrondheimSolistene følger dette opp med to briljante solister, Emilia Amper på nyckelharpa og Gjermund Larsen på fele, i nyskrevet musikk preget av samme slags virtuositet og ømhet.

- Vill natur og nordisk lys må prege folketonestilen. Vi er her ved kjernen av TrondheimSolistenes sjel, mellom musikalsk lekenhet og pasjon, heter det i presseskrivet.

TrondheimSolistene anses som et av verdens beste kammerorkester. Deres ”Divertimenti” ble nominert til den amerikanske Grammy-utdelingen som "Best Small Ensemble", "Best Engineered Album" and "Best Surround Sound Album" i 2008.

Også ”In Folk Style” har blitt nominert til en Grammy, denne gangen for ”Small Ensemble Performance”. Med årets nominasjoner har det norske musikkmerket 2L gjennom de fem siste årene levert hele ni Grammy-nominasjoner med utgivelser med norske musikere og komponister.

Platen er dessuten nominert til Spellemannpris for 2010 i kategorien Klassisk Musikk.
 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian