Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hauk Buen

Meisterspel

Hauk Buen - Meisterspel (Sylvartun, 2010)

Hauk Buen - Meisterspel (Sylvartun, 2010)

”Meisterspel” er gitt ut av Sylvartun Folkemusikk i Setesdal, og inneholder opptak med Hauk Buen fra Hennie Onstad Kunstsenter på Høvikodden utenfor Oslo. Innspillingene ble gjort 11.november 1987 – fjorten år etter den siste Landskappleiken Hauk Buen deltok på.

CD-utgivelsen inneholder 26 spor, med en samlet spilletid på en time og et kvarter. Alle slåttene er tradisjonsmateriale, som er arrangert av Hauk Buen.

Utgivelsen har fått katalognummeret SYLVCD 10, og inneholder en fin og personlig artikkel fra Hallvard T. Bjørgum, der han forteller om bakgrunnen for innspilingene. De måtte gjøres nattestid, for ikke å bli forstyrret av flytrafikk fra Fornebu, og ble spilt inn i ett strekk av Buen. Flere gjester var på plass under opptakene, som ble gjort av Arne Akselberg.

Vi siterer fra omlagsteksten til Bjørgum: ”Ingen av slåttane er flikka på i etterkant. Nokre måtte jamvel utelatast av plassomsyn på plata, som er fullpakka. Det er ein stor prestasjon. Det er med Hauk Buen som det står om Lars Fykerud: ”Der andre spillemenn anså seg ferdige, hadde han alltid et ekstra ærend!” Etter mitt syn kan eg ikkje tenke meg at det funnest nokon betre spelemann på slåttar enn Hauk Buen.”

”Meisterspel” ble omtalt av Kjell Bitustøyl i Bladet Folkemusikk nr. 4 / 2010, som bl.a. skrev:  ”Hardingfelespelet til Hauk Buen er for nokre kanskje det næraste dei kjem ei gåve frå ”oven” til folkemusikken… I staden for to slåttar av same spelmann, gjev meg heller ein spelemann som spelar seg varm i trøya – fyrst då treffer dei varaste strengene deg med streif av musikalsk poesi du ikkje visste fanst. Slik er det med denne plata – og ei Guds lykke var det at opptakaren stod på ”on”."

Hauk Buen spiller på en hardingfele lagd av morbroren John Tjønn.
 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian