Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hallgrim Berg og Knut Buen

Sogesvall: Hermur, humor og buskspel

Hallgrim Berg og Knut Buen - Sogesvall. Hermur, humor og buskspel (Nyrenning, 2010)

Hallgrim Berg og Knut Buen - Sogesvall. Hermur, humor og buskspel (Nyrenning, 2010)

Hallgrim Berg fra Ål i Hallingdal er blitt 65 år, men er stadig like aktiv. I 2010 har han stått sentralt på to CD-utgivelser: ”Sputer og drev - munnharpe i 100” med Erik Røine, og ”Sogesvall: Hermur, humor og buskspel” med Knut Buen.

”Sogesvall: Hermur, humor og buskspel” er en plate med ”soger og herme” - muntre historier og anekdoter. Hallgrim  Berg står for fortellerkunsten, mens Knut Buen bidrar til å ramme inn historiene med musikalske innslag. CD-platen er utgitt på Nyrenning, som er Knut Buens eget selskap.

Vi tar ellers også med at Berg i år har gitt ut sin tredje bolk med humoristiske fortellinger på Samlaget. Årets bok heter ”Når flaumen går”, og følger opp ”Når sevja stig” (2004) og ”Når lauvet sprett” (2006).

Hallgrim Berg representerte Høyre og Buskerud på Stortinget i 24 år, og var også medlem av Europarådets parlamentarikerforsamling i Strasbourg. Han har gjort suksess som foredragsholder, kåsør og historieforteller, og har engasjert seg sterkt for folkemusikken. Han er selv en svært habil spelemann på bl.a. munnharpe og seljefløyte, og har medvirket på mer enn et dusin plater.

Alt i 1969 var han på plass som sekretær i Landslaget for Spelemenn. Tiåret etter var han også med på å etablere Folkemusikkdagane i Ål, som gjerne regnes som den første folkemusikkfestivalen i Norge. Dette arrangementet har senere dannet grunnlaget for Den Norske Folkemusikkveka.


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - Norwegian