Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ankomst_Gjermund_Larsen_trio_foto_heilo

Ankomst

Gjermund Larsen trio

Gjermund Larsen er ein raus spelemann og komponist som med folkemusikk-Noregs mest elegante strøk lett svingar bogen frå det eine feleprosjektet til det andre. "Det hjarta er fylt med fløymer fela over med" er eit munnhell som kan høve godt på denne unge felespelaren.
Hekla_stålstrenga_cover_foto_talik

Hekla Stålstrenga

Ragnhild Furebotten og Tore Bruvoll

”Hekla stålstrenger” har vært ute på Folkemusikkhavet og tøffer inn fjæra med ei heil hysehank av slåtter og sanger fra nord i landet. Det svinger langt inni høggtanna. Her drysses fortellinger om lengsel og lede, sørgmodig avskjed og mang slags kjærlighet. Framført med polkafot og hjertebank og en rampat liten tykje under sydvesten.
Svein Westad - Meeting In The Mountain (Etnisk Musikklubb, 2009)

Svein Westad

Meeting In The Mountain

Dette albumet er et resultat av et møte mellom den norske folkemusikeren Svein Westad og lærere ved Nepal Music Centre i Kathmandu.
Pattern of heart_Inga_Juuso_foto_dat

Patterns of the heart

Inga Juuso

Inga Juuso er en av de mest fremstående samiske artister idag. Hun har vokst opp med, og lært seg, den klassiske joiken slik den praktiseres i Alta-Kautokeino området. Hun har medvirket i et flertall CD inspillinger og har samarbeidet med musikere fra ulike kulturer rundt om i verden.
Where the rivers meet_skaidi_foto_dat

Where the rivers meet

Skaidi

Mellom joik og jazz ligger et musikalsk landskap som oppmuntrer til improvisasjoner. I denne CDen møtes to betydelige tolkere av jazz og joik.
Rite_Unni_Løvlid_større_foto_grappa

RITE

Unni Løvlid

Unni Løvlid er tilbake med nytt album, tre år etter forrige soloalbum. Det har tatt fire år å fullføre arbeidet, og denne gangen har Løvlid skrevet all tekst og musikk selv. Unni Løvlid er en allsidig musiker og kunstner, og har erfaring fra mange forskjellige prosjekter og sjangre som ligger et sted mellom norsk folkemusikk, samtidsmusikk og elektronika. Musikken på Rite er i landskapet elektronika/samtidsmusikk/world.
Waltz_with_me_Annbjørg_Lien_foto_heilo

Waltz With Me

Annbjørg Lien

Telemarkfestivalen presenterte i 2007 verdensartisten og folkemusikeren Annbjørg Lien som årets festivalkomponist. Der fremførte Lien sammen en internasjonal folkemusikalsk strykekvartett sitt helt nyskrevne bestillingsverk Waltz with me. Verket ble også fremført under Celtic Connections i Skottland tidligere i år, og nå kommer Waltz With Me ut på CD.
Stille_Åse_Teigeland_foto_norcd

Åse Teigland

"Det energiske, vare, dramatiske, lyriske som slåttemusikken innbyr til, der det alltid er noko nytt å oppdaga, noko annleis å henta – ein liten variasjon med stor meining, eit strøk, ei frase, og ein har noko anna enn forrige gong – det er det som driv meg", skriv hardingfele-musikaren Åse Teigland om si nye utgjeving "STILLE".
Warg_buen_foto_talik

Warg/Buen

Daniel Sandén-Warg og Per Anders Buen Garnås

Endelig er den her, CD`en som har alt en norsk musikkutgivelse kan ønske seg - rykende fersk urgammel musikk! Daniel Sandén-Warg og Per Anders Buen Garnås glitrer i solo og samspill.
Frank 0194

Hardingfele

Frank Rolland

Frå sjølvaste Ulvik kjem sjølvaste Frank Rolland med si første soloplate. Ikkje rockemusikk, ikkje trommeslåttar - men hardingfele. Hardingfelespel lært av gamlingar og andre førebilete - slek som besten og Knut Hamre. Og av kassettar med Halldor Meland.
Det er den draumen_Sondre_Bratland_foto_kkv

Det er den draumen

Sondre Bratland

Sondre Bratland har i sitt syttiende år laget et sterkt, melodiøst og stemningsfullt album med egne melodier til tekster av Olav H. Hauge.
For_allje_dei_Britt_Pernille_Frøholm_foto_talik

For allje dei

Britt Pernille Frøholm

Frå Hornindal, Noregs sterkaste folkemusikkbygd, debuterer Britt Pernille Frøholm med ei vakker, nær og klangrik plate. Dette er ei soloplate med hardingfele, ispedd nokre råe samspelnummer med trekkspelaren Irene Tillung. Britt Pernille er i dag ein av dei fremste, unge spelemennene frå vestlandet.
Carl_haakon_waadeland_Din_råta_tjuv_foto_heilo

Din råta tjuv

Carl Haakon Waadeland

En helt ny CD med medrivende groover, melodiske linjer og spenstige improvisasjoner basert på en enestående norsk folketrommetradisjon.
Syng hjertet_Liv_Runesdatter_foto_heilo

Syng hjertet

Liv Runesdatter

Liv Runesdatter er en lidenskaplig formidler av norsk folkemusikk, og en musiker som er vanskelig å sette i bås. Uttrykket spenner vidt, fra tradisjonell folkemusikk, improvisasjon og klassisk sang til mer eksperimentelle vokaluttrykk. Runesdatter er kjent for sin personlige tilstedeværelse og sitt særegne uttrykk. Hun er en av få som har fordypet seg i den vokale folkemusikken fra Rogaland og Vestfold, og går egne veier for å gi den lyd av i dag. "Syng hjerte” er hennes første soloplate.
Gamle_nordfjord_Honndalstausene_foto_heilo

Gamle Nordfjord

Honndalstausene

De feiet inn som en frisk vind fra vest, Honndalstausene. Sju jenter med spilleglede og felles tradisjon, som fikk et trofast publikum langt ut over de tradisjonelle folkemusikkretsene. 25 år etter er de tilbake, med de samme fengende rytmer og drivende samspill.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk