Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

RITE

Unni Løvlid

Rite_Unni_Løvlid_større_foto_grappa

Unni Løvlid er tilbake med nytt album, tre år etter forrige soloalbum. Det har tatt fire år å fullføre arbeidet, og denne gangen har Løvlid skrevet all tekst og musikk selv. Unni Løvlid er en allsidig musiker og kunstner, og har erfaring fra mange forskjellige prosjekter og sjangre som ligger et sted mellom norsk folkemusikk, samtidsmusikk og elektronika. Musikken på Rite er i landskapet elektronika/samtidsmusikk/world.

Unni Løvlid (f.1976) er A-klassing i vokal folkemusikk, og ble som første musiker utropt til ”Årets artist” under Folkelarm 2006, folkemusikkens svar på by:Larm.

Året etter fikk hun Spellemannprisen innen samtidsmusikk sammen med Kringkastingsorkesteret og Grex Vokalis. Hennes første soloplate kom allerede i 1999. I tillegg til å være soloutøver, er hun med i trioen RUSK, og har samarbeidet med musikere som Terje Isungset, Frode Haltli og Hild Sofie Tafjord. Unni har turnert i bl.a. Tyskland, Skottland, Frankrike, Belgia, USA, Kina, India, Vietnam, Canada og Island.

Medvirkende på plata er:

Unni Løvlid, Hild Sofie Tafjord, Frode Haltli, Lene Grenager, Håkon Kornstad, Ragnhild Furebotten, Ingar Hunskaar, Helge Sten, Helge Nordbakken og Operaens barnekor.

Plateomtale er henta frå www.grappa.no
 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk