Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Waltz With Me

Annbjørg Lien

Waltz_with_me_Annbjørg_Lien_foto_heilo

Telemarkfestivalen presenterte i 2007 verdensartisten og folkemusikeren Annbjørg Lien som årets festivalkomponist. Der fremførte Lien sammen en internasjonal folkemusikalsk strykekvartett sitt helt nyskrevne bestillingsverk Waltz with me. Verket ble også fremført under Celtic Connections i Skottland tidligere i år, og nå kommer Waltz With Me ut på CD.

Strykekvartetten består av: Annbjørg Lien, hardingfele og fele; Bruce Molsky, fele og vokal –USA; Christine Hanson, cello -Canada/ Skottland og Mikael Marin, bratsj – Sverige.

Waltz With Me forener fire sterke artister og deres spennende tradisjoner i en sjangeroverskridende musikalsk smeltedigel. De frie arrangementene gjenspeiler en lang tradisjon for samarbeid, crossover og lekenhet.

Annbjørg er en av Norges dyktigste musikere og en fremragende folkemusikkambassadør. Hun har vært velkjent i spellemannskretser siden hun var liten, men har etter hvert vunnet et langt bredere publikum, og har gjennom sine plateutgivelser markert seg som en verdensmusiker av format. Hun skaper moderne folkemusikk med internasjonal appell, og samarbeider med musikere av ypperste klasse. Annbjørg har modig plassert folkemusikken i nye musikalske sammenhenger, og hun fremfører musikken med stil, sikkert og fengende. Hun har også mye til felles med sine medmusikere.

Ikonet Bruce Molsky er muligens den mest profilerte amerikanske folkemusikeren i dag, og har bl.a. samarbeidet med Solo Cissokho og Ellika Frisell Han er selv en pionér i sin sjanger. Mikael Marin er kanskje mest kjent fra folkemusikktrioen Väsen, men har også mange crossover-samarbeid bak seg. Marin ble nasjonal felespiller i Sverige i1983, og ble plukket ut til å spille i et ”verdensorkester” under ledelse av Leonard Bernstein i 1989. Christine Hanson, opprinnelig fra Canada, har turnert og utgitt plater i en årrekke, særlig i USA og Europa. Hun har i dag sitt daglige virke ved Stowe College i Skottland, hvor hun underviser samtidig som hun stadig følger opp sin frilanskarriere som cellist. 

Plateomtale er henta frå www.grappa.no
 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk