Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hekla Stålstrenga

Ragnhild Furebotten og Tore Bruvoll

Hekla_stålstrenga_cover_foto_talik

”Hekla stålstrenger” har vært ute på Folkemusikkhavet og tøffer inn fjæra med ei heil hysehank av slåtter og sanger fra nord i landet. Det svinger langt inni høggtanna. Her drysses fortellinger om lengsel og lede, sørgmodig avskjed og mang slags kjærlighet. Framført med polkafot og hjertebank og en rampat liten tykje under sydvesten.

- I mine ører låter dette krute godt, spenstig og vart på samme gang. Og varmt! Uttrykket er moderne og til tider groovy og låtene får akkurat den rette kakken som gjør dem spennende å lytte til. Dette er anriking av tradisjonen som jeg tar av meg kasjetthua for.

- Ola Bremnes.

Med plata «Hekla stålstrenga» leverer Ragnhild Furebotten og Tore Bruvoll et spennende bidrag til den nordnorske folkemusikk- og verdensmusikken. Hver for seg er de to av landets beste folkemusikere, med bakgrunn i band som Bruvoll/Halvorsen og Majorstuen. Sammen er de nordnorsk trøkk!

Hekla stålstrenga består av:

Ragnhild Furebotten (fele), Tore Bruvoll (gitar) Sondre Meisfjord (bass), Anne Nymo Trulsen (vokal) og Ole Jakob Larsen (tromme)

Plateomtale er henta frå www.talik.no


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk