Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Svein Westad

Meeting In The Mountain

Svein Westad - Meeting In The Mountain (Etnisk Musikklubb, 2009)

Svein Westad - Meeting In The Mountain (Etnisk Musikklubb, 2009)

Dette albumet er et resultat av et møte mellom den norske folkemusikeren Svein Westad og lærere ved Nepal Music Centre i Kathmandu.

I 1997 ble Svein Westad invitert til å gi en konsert i Kathmandu, etter at han først hadde gjennomført  en work shop med musikere derfra.

Norske instrumenter som munnharpe og seljefløyte er naturskalainstrumenter, og tilsynelatende svært forksjellige fra nepalske tradisjonsinstrumenter som bansuri og sarangi. Likevel klinger disse instrumentene svært godt sammen, noe som er med å skape den særegne atmosfæren på denne utgivelsen. Her blir både norsk og nepalsk tonekunst smeltet sammen i et nytt musikalsk uttrykk, som likevel tar godt vare på de nasjonale særtrekkene.

Nepal Music Centre er et samarbeidsprosjekt mellom Music Nepal og Rikskonsertene i Norge, finanisert med midler fra NORAD. I tillegg til selve konserten ble det noen dager senere gjort studioopptak til denne CDen. Her medvirker Shyam Nepali (sarangi, Durga Khatiwada (bansuri) og Jiwan Rai (tabla, mandal).

"Meeting In The Mountain" har fått flere fine omtaler i utenlandsk presse, og ble også positivt mottatt i bl.a. Spelemannsbladet og Laagendalsposten. Utgivelsen ble i tillegg nominert til en Folkelarm-pris i kategorien "Best Cross Over Album of the year".


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk