Torsdag 6. august, under Kalottspel i Målselv, ble den tredje og siste finalisten til årets INTRO-folk kåret. Gammeldansgruppa Nordafjells har nå, sammen de to andre finalistene Kim André Rysstad og Eplemøya Songlag muligheten til å vinne tittelen Årets unge folkemusiker når finalen går av stabelen lørdag 29. august på Nordsjøfestivalen i Farsund. Den andre semifinalisten var Einar Olav Larsen Trio fra Verdal.

- Nordafjells framfører egne komposisjoner med både entusiasme og stilkjensle. De har en ledig og ubesværet presentasjonsform som skaper høy stemning og tett kontakt med publikum, uttaler juryen, bestående av Steinar Ofsdal, Johan Sara Jr., Anne Berit Heide og Rikskonsertenes Kristin Stoltz Thomassen.

                               De to andre finalistene i Intro-folk er allerede klare. Den 4. juli, på Førdefestivalen, ble den første finalisten kåret; vokaltrioen Eplemøya Songlag. Den andre finalisten er den unge kvederen Kim André Rysstad fra Setesdal, som vant semifinalen under Jørn Hilme-stemnet på Fagernes den 25. juli. De tre finalistene møtes så til kamp den 29. august, under Nordsjøfestivalen i Farsund. Der vil juryleder, og Rikskonsertenes direktør, Åse Kleveland være med på å kåre vinneren av INTRO-folk, som så kan smykke seg med tittelen Årets unge folkemusiker.

 

Foto: Hans Martin AustestadDet er tredje gang Rikskonsertene, Norsk Folkemusikk- og Danselag, Landslaget for Spelemenn og flere folkemusikkfestivaler inviterer unge folkemusikere til konkurranse om å bli Årets unge folkemusiker. Vinneren vil få et skreddersydd lanseringsprogram i ett år. Programmet vil inneholde konserter på lanseringsfestivalene til INTRO-folk i tillegg til en turné i Norge i regi av Rikskonsertene.