Sanger Aasmund Nordstoga har ikke engasjert seg så veldig med tanke på en eventuell omstrukturering, men han har ingen motforestillinger mot at Norsk Folkemusikk- og Danselag og Landslaget for Spelemenn slår seg sammen for å danne en ny organisasjon.

- Jeg synes det er en god idé. Etter at jeg jobba i Norges Korforbund veit jeg at det er lettere å få kontakt med myndighetene når man er én organisasjon. Det er et bra argument, sier Nordstoga.

Flere kritiske stemmer er skeptiske til en omstrukturering av folkemusikkfeltet, og frykter å forsvinne i massen. Telemarkingen Nordstoga forstår deres side av saken.

- Jeg kan tenke meg at de litt mindre grupperingene er redde for å bli for små, så jeg forstår begge sider av saken. Men jeg ser likevel ikke det store argumentet mot en sammenslåing, forteller han.

Ikke bare positivt med profesjonalisering

Musikeren tror utfordringen blir å ta vare på alle.

- Jeg håper selvfølgelig at det skal bli bedre for folkemusikken. Den nye organisasjonen må være veldig flinke til å ta vare på mangfoldet i organisasjonen, både de profesjonelle og amatørene. Det er veldig viktig å bevare mangfoldet, mener han.

Nordstoga svarer både ja og nei på spørsmål om folkemusikkmiljøet frykter forandring.

- Alt som er nytt er farlig veit du, men det har skjedd store endringer i folkemusikken. Den økte profesjonaliseringa er på en måte kjempebra, samtidig går det utover amatørlivet. Det som er en fare med et profesjonelt musikkliv, er at folk blir så flinke at kravet til musikere blir veldig høyt. Og det kan ta knekken på det glade amatørskap, ved at det er tøffere å ta fram fela når det er mange dyktige musikere i nærheten. Så profesjonaliseringa er et tveegga sverd, sier han.

Nyter godt av samarbeid med andre sjangre

Men han er godt fornøyd med statusen folkemusikken har oppnådd.

- For musikkens del er det lett å være folkemusiker, det er ikke lenger så sært som det en gang var. Vi har langt på vei oppnådd den statusen som var savna tidligere. Det er ikke lenger noen som slår av radioen fordi det kommer felemusikk. Folkemusikken er også tatt inn i andre musikksjangre, og det er veldig positivt for den generelle musikken. Er man opptatt av musikk er det musikken som er viktig, og ikke instrumentet eller spelemannen.