Da felespillerne i Majorstuen startet sitt musikalske samarbeid for 10 år siden, hadde de et enkelt mål; de ønsket å utfordre både seg sjøl, instrumentene og den norske folkemusikken. Rammene var tydelige og ufravikelige; bare strengeinstrumenter og ingen elektroniske duppeditter. 10 år, tre utgivelser, og en rekke konserter senere er rammene uendret. Majorstuen fortsetter sin kreative lek, og feirer med både plate og turné.
Majorstuen cover skir
Majorstuens fjerde utgivelse, Skir

Ren, uten iblanding av andre

Majorstuen består nå av de fem faste medlemmer, Andreas Ljones (fele), Gjermund Larsen (fele), Jorun Marie Kvernberg (fele), Synnøve S. Bjørset (fele), og Tove P. Dalbakk (fele og cello). Sammen er de nå klare med sin fjerde utgivelse, det nyinnspilte studioalbumet Skir.

Her byr Majorstuen på selvskrevne låter laget av felespillerne sjøl. Låter som de selv beskriver som: halsbrekkende polkaer med ville løp, dvelende bånsuller med blåe toner, groovy reinlendere, og feiende flotte valser. Energisk, bølgende, ettertenksomt og humoristisk. Albumet slippes 1. februar på Litteraturhuset i Oslo, men er allerede tilgjengelig på ulike nettbutikker.

skir a1 (norr skírr, besl med skine) skjær, klar, ren
skir a1 (norr skírr; smh med skine) utan iblanding av andre emne; ekte, klar, rein, ublanda

Bransjetreff og Norgesturné

Majorstuens reiser har vært mange og lange, og de 10 siste årene har de gledet publikum på små og store scener i Norge, så vel som Frankrike, Tyskland, Spania, Slovenia, Estland, Aserbajdsjan, Israel og Kanada. Førstkommende helg er det festivalen Celtic Connections i Glasgow som får besøk av de de spilleglade felespillerne, før de tar turen tilbake Norge for plateslipp og turné:
 

1. feb.:  Oslo, Litteraturhuset (plateslipp)
2. feb.:  Modum, Modum Bad
3. feb.:  Vinje, Raulandsakademiet
5. feb.:  Førde, Rica Sunnfjord Hotell
6. feb.:  Trondheim, Dokkhuset
12. feb.:  Verdal, Aulaen
21. feb.:  Rendalen
22. feb.:  Bergen, Columbi Egg