FiNT er en forkortelse for Folk i Nord-Trøndelag, som er en folkemusikkscenene med base i Steinkjer. De arrangerer som regel en konsert i måneden, ofte på kulturpuben Vårt Hjem eller på Dampsaga kulturhus.

Årets første arrangement finner sted på Vårt Hjem tirsdag 25. januar, og er med luttisten og gitaristen Kyrre Slind. I følge arrangørene blir dette vakker og spennende musikk i grenselandet mellom folk og klassisk,  hvor stemme og instrumenter skifter på hovedrollen.

Under konserten får publikum også oppleve en reise i Europas ukjente villmark sett gjennom kameralinsene til 69 av Europas dyktigste naturfotografer. Musikken og bildene var en del av FNs offisielle åpning av Biodiversitetsåret 2010 i Berlin, og presenteres av Wild Wonders of Europe.

Det videre programmet for våren ser slik ut, og presenteres med FiNTs egne ord:

  • 9. februar: Väsen

Den legendariske svenske trioen kommer endelig til Trøndelag. Opplev tre av Sveriges dyktigste folkemusikere som har spilt sammen i 20 år, og har 14 album på samvittigheten. Spellmannslaget i BUL Steinkjer varmer opp. Vårt Hjem, kl. 20.00.

  • 23. februar: Majorstuen

Majorstuen med bl.a. Gjermund Larsen (3 x nominert til Spellemannspris 2010), viser sitt forrykende show med drivende og variert musikk. Vårt Hjem, kl. 20.00.

  • 4. mars: Kings Of Polka

FiNT samarbeider med Midtvinterdansen som viser denne energibunten av en dansk-finsk trio med sin fartsfylte og svært presise musikk. Verdalen vgs. (aulaen), kl. 20.00.

  • 27. mars: Unni Boksasp Ensemble

A-klassevokalisten Unni Boksasp fra Landskappleiken i 2010 ble sammen med ensemblet tildelt Folkelarmprisen for sin siste CD  ”Karamello”. Ensemblet er nå nominert til Spellemannspris for 2010. Dampsaga Kulturhus (Høvelen), kl. 19.00.

  • Juni:  Einar Olav Larsen Trio

I samarbeid med Trø te' arrangerer FiNT konsert og dansefest med brødrene Audun og Einar Olav Larsen og bluespianisten Røssing, som spiller drivende og dansbar musikk etter Hilmar Alexandersen og Sturla Hallås. Dato og lokale blir bestemt senere.

FiNT eies av Stiftinga Hilmar Alexandersen og presenteres av Hilmarfestivalen. Konsertserien støttes av Norsk Kulturråd og Fond for Utøvende Kunstnere. Interesserte kan følge FiNT på deres egen Facebook-side, eller ved å gå inn på modersidene til HIlmarfestivalen.