Folk i Nord-Trøndelag er Hilmarfestivalens helårsscene. Den hadde sin gryende start i 2010, men har ikke hatt så mange konsertene enda.

- Derfor er det en stor glede at vi nå har kommet skikkelig i gang med fullt program, sier kontaktperson i FiNT, Ina Cyrus.

Noen av konsertene vil også skje i samarbeid med andre arrangører. Det skal dessuten være høyt under taket i FiNTs regi.

- Folkemusikk kan være så mangt, og vi prøver å se litt stort på det på den vesle og relativt nyetablerte scena vår. Det blir både solister, band og såkalt cross-overmusikk -- eller ren tradisjonalistisk folkemusikk, både med og uten forsterket lyd. Så lenge det er høy kvalitet på musikken, er vi åpne for mye.

FiNT har så langt i år lagt ut i et solid tempo. Årets tredje konsert blir i kveld med Majorstuen.

- I løpet av deres 11-årige karriere har Majorstuen satt en ny standard for arrangert folkemusikk i Norge. All musikken er arrangert av medlemmene i fellesskap, noe som har bidratt til å forme ensemblet sin egenart og unike sound, mener Cyrus. 

Videre på programmet denne våren står bl.a. konserter med Kings of Polka, Nelson Da Rabeca, Unni Boksasp Ensemble og Einar Olav Larsen Trio.
 
- Vi vil stolt kunne presentere musikere fra vårt eget distrikt, men også musikere fra inn- og utland. Konsertene vil ikke arrangeres på samme plassen hver gang, men flere konserter vil holdes i Steinkjer. Da er det kulturpuben Vårt Hjem med sitt trivelige og lune lokale som åpner dørene, men innimellom vil også Dampsaga Kulturhus holde hus for noen av produksjonene.

- Vi satser hardt på kvalitet, og håper publikum vil sette pris på disse godbitene. Her skal det være lav terskel for publikum, og mye god musikk for pengene. Etter noen av konsertene vil det også være aktuelt å dra i gang jam og dans, så ta gjerne med instrument og dansesko, avslutter Ina Cyrus.