Lørdag 10 desember starter oppvarmingen til Majorstuens "Juledrøm"-turné på Riksscenen på Grünerløkka i Oslo. Her har musikerne også invitert med den nye generasjonen av folkemusikere til å bli med og spille. Blant annet skal deres aller største fan, Even Pedersen (17 år), få muligheten til å spille sammen med sine idoler.

Majorstuen har de siste åra turnert med julemusikk i desember. Albumet "Juledrøm" kom ut i 2006. Tittelsporet med tekst av Ove Røsbak, sunget av Camilla Granlien, har vært en desemberhit i flere radiokanaler.

- Plata kom i stand ved at Majorstuen valgte seg sine favoritter blant norske folkesangere, og arrangerte kjente og ukjente varianter av tradisjonelle julesanger samt noe nyskrevet materiale til ei juleplate. Julesangene er en stor skatt som mange har et nært forhold til, de finnes i uttallige lokale varianter og for Majorstuen har det vært en egen magi å skape en stemning rundt, heter det i melding rundt turnéen. 

14. januar står Majorstuen på hovedscenen på Theatre de la Ville i Paris. Konserten er booket av Jacques Erwan, som er mangeårig leder for programmering av verdensmusikk på den ærverdige scenen, og vil være på hovedscenen, med plass til hele 1000 publikummere.

Erwan har også initiert et samarbeide med Gilles Fruchaux i Buda Musique, som nå resulterer i Majorstuens  første franske plateutgivelse. Gilles Fruchaux og Jacques Erwan har plukket spor fra alle Majorstuens utgivelser, og satt sammen en egen samleplate for det franske markedet.  Frankrike er da også en av Majorstuens hovedsatsinger utenlands, ved siden av Irland og Skottland.

I tillegg til konserten på Theatre de Ville feires Majorstuen og deres nye plate også med et arrangement i Paris onsdag 11. januar. Dette vil være en fest for presse og bransje, med fokus på lansering av den nye samleplaten. 

Men først er det altså turné her hjemme, der hele førjulsruten ser slik ut:

  • 10. desember: Riksscenen, Oslo
  • 12. desember: Myrbostad kyrkje, Fræna
  • 13. desember: Norddal kyrkje, Norddal
  • 14. desember: Førde kyrkje, Førde
  • 16. desember: Konsert med Majorstuen og Øyer Sangkor i Øyer kirke, Øyer
  • 17. desember: ”Valdres Scene” i Tingnes kyrkje, Fagernes

Konserten på LilleRiksen vil bli en konsert hovedsakelig rettet mot barn og unge, hvor alle er med og synger og danser. I tillegg blir det her hallingdans med Andreas Ljones, mens Camilla Granlien og Gro Kjelleberg Solli er med og synger. Du kan også lese mer på http://www.majorstuen.biz/.