Womad-festivalen har i snart tredve år vært et flaggskip for verdensmusikken, og har presentert en lang rekke med internasjonale toppnavn. Youssou N'Dour, Cesaria Evora,  Ravi Shankar , Papa Wemba, Nusrat Fateh Ali Khan, Manu Dibango og Tinariwen er bare noen av  dem. I tillegg kommer naturligvis også et stort antall artister som er mer basert i en vestlig populærmusikk- og jazztradisjon, slik som Suzanne Vega, Joan Armatrading, Nina Simone og Peter Gabriel selv. 

Og nå også den helnorske felegruppa Majorstuen, som har gitt ut fire album siden 2002, og i fjor kunne feire tiårsjubileum. De siste årene har Majorstua spilt flere konserter ute i verden, nå sist med tre opptredener i Irland i begynnelsen av mai. Tidligere har de spilt i bl.a. Frankrike, Tyskland, Spania, Slovenia, Estland, Azerbadsjan, Israel, Mexico og Canada.

I dag lanserer også Theatre de la Ville i Paris sitt program for sesongen 2011-2012 med Majorstuen som del av programmet på hovedscenen 14. januar 2012. Majorstuen spilte på Theatre de la Ville også i 2010, men da på den mindre scenen Theatre des Abbesses. Til neste år holder de derimot konsert på hovedscenen til Theatre de la Ville i Paris.

Theatre de la Ville presenterer både teater, dans og musikk for et fransk publikum. Jon Fosse, som nylig ble tildelt æresboligen Grotten her hjemme, opplevde i vinter at "Rêve d´Automne" gikk for fulle hus på hovedscenen. Nå settes også det engelskespråklige stykket "I am the Wind" opp der. Det spilles fra 3. til 11. juli, med Patrice Chéreau som regissør.

Majorstuen består av Andreas Ljones (fele), Gjermund Larsen (fele), Jorun Marie Kvernberg (fele), Synnøve S. Bjørset (fele) og Tove P. Dalbakk (fele og cello).

Gjermund Larsen, Tove P.Dalbakk, Jorun Marie R. Kvernberg, Synnøve S. Bjørset, Andreas Ljones

Interesserte kan lese mer om Womad-festivalen på denne lenken. Du kan også besøke hjemmesiden til Theatre de la Ville i Paris ved å klikke deg videre her.