På Riksscenen får vi et musikalsk møte med musikk fra Sverige, Senegal og Mexico, samtidig som de individuelle særtrekkene til musikerne blir godt ivaretatt. Konserten under Folkelarm består av både samspill og solo-partier, samtidig som utøverne forteller om opphavet og betydningen til sangene. Musikken egner seg både til lytting og dansing.

Ellika Frisell og Solo Cissokho traff hverandre i Stockholm i 1998. Hun spiller fele i den fargerike Bingsjö-tradisjonen, og har bl.a. bakgrunn i innflytelsesrike folkemusikkgrupper som Filarfolket og Den Fule. Cissokho spiller det harpelignende strengeinstrumentet kora. Han er dessuten en griot, en musikalsk forteller, som har bodd i Norge siden 1995. Han er Månedens Artist hos Riksscenen nå i spetember.

Som duo har Frisell og Cissokho bl.a. vunnet BBC Awards for World Music i 2003, og også blitt nominert til Nordisk råds musikkpris. De har turnert sammen i USA og Afrika, på Grønland og over det meste av Europa. Begge har dessuten deltatt i en rekke andre prosjekter.

Her hjemme har Dagsavisen beskrevet dem slik: “Ellika og Solo er rett og slett møtet mellom nordisk pols, vals og springar og senegalesisk kora og griotenes musikalske fortellertradisjon - et spennende og sjenerøst prosjekt der musikken gløder så harpiksen lukter svidd og musikerne tangerer perfeksjonen i samspillet.”

Ellika Frisell | fele
Solo Cissokho | kora, vokal
Rafael Sida | perkusjon   
Sigge Krantz | bass

Folkelarm 2011 går føre seg frå 28. september til 1. oktober, og vil i år presentere konsertar med rundt tjue artistar. Interesserte kan lese fleire omtalar på denne siden hos Folkelarm.no.  Folkelarm har vore arrangert kvart år siden 2005, og er drifta og eid av FolkOrg, som også står bak Folkemusikk.no.