Musikkhøgskolens storband består av studenter og lærere, under ledelse av Geir Lysne.
 
Storbandet er et av Musikkhøgskolens nyeste ensembler, men har allerede markert seg med internasjonale gjester, urframføringer av skolens egne jazzkomponister, samt prosjekter med andre miljøer på Musikkhøgskolen.
 
Denne gangen har Musikkhøgskolens storband med seg tre artister som representerer en del av mangfoldet i musikk-Norge – spellemannsprisvinner (og tidligere student ved Musikkhøgskolen) Ragnhild Furebotten på fele, joiker og komponist Johan Sara jr og Kossa Diomande, musiker og danser fra Elfenbenskysten.

- Musikken som framføres speiler bakgrunnen til disse artistene, men med den noe uvanlige vrien at den blir akkompagnert av et storband, heter det i forhåndsomtalen, som lover et arrangement med "rytmer, sang, dans og ren musikalsk glede". 

Musikkhøgskolens festkonsert

  • Lørdag 5. mai kl. 15.00
  • Lindemansalen, Norges musikkhøgskole
  • Slemdalsveien 11, Majorstua

Den samme konserten holdes for ansatte på Musikkhøgskolen og inviterte gjester fredag 4. mai.

Vi tar ellers med at Ragnhild Furebotten har vært Månedens Artist ved Riksscenen i april. Dette engasjementet avsluttes i dag, 3. mai, i og med en konsert med Ragnhild Furebotten Trio. Her har hun med seg den svenske gitaristen Roger Tallroth og tubaisten Lars Andreas Haug. Trioen vil her presentere nordisk folkemusikk, tradisjonelle slåtter og melodier signert av hver enkelt.

Billetter til lørdagen kan kjøpes i døren, for kr 150,- eller 50,-. Barn under 7 år slipper inn gratis. Alle interesserte kan gå videre til de fyldige hjemmesidene til Norges Musikkhøgskole på denne lenken