– Eva Quartet er fire av stjernesangerne fra det legendariske bulgarske damekoret Le Mystère des Voix Bulgares, et av verdens fremste a capella-ensembler. Eva Quartet bygger på sitt hjemlands eldste folketradisjoner i diafonisk sang, og jeg tror vi kan skape en veldig flott konsert sammen, sier Unni Løvlid til programsidene til Festspillene i Bergen.

Løvlid er fra Hornindal i Sogn og Fjordane, og har lært sangteknikk fra mange ulike kilder i hjemtraktene. I tillegg til å fremføre tradisjonsmusikk har hun gjort flere prosjekter innen samtidsmusikk og elektronika.

Draup på glass

Unni Løvlid og Eva Quartet møttes første gang i 2009 under Førde Internasjonale folkemusikkfestival. Nå skal de sammen turnere i Norge med start under Festspillene i Bergen.

– Vi har koblet sammen tradisjonelle sanger fra de to landene. Noe blir improvisert, men vi vil også presentere nytt materiale som vi har laget sammen. Vi har med oss Håkon Thelin på bass og duoen Draup på glass, som noen kanskje husker fra TV2-programmet Norske talenter.

Vigeland og Agder Teater

Etter Festspillene i Bergen går turen til Kristiansand og Agder teater. Turneen blir avsluttet med to eksklusive konserter i Emanuel Vigeland mausoleum i Oslo for et publikum på 30 mennesker.

De som tidligere har besøkt Vigelands mausoleum, eller har hørt Unni Løvlids plate "Vita" fra 2005, vet at dette er et rom med uvanlig klangrik akustikk, noe som vil gjøre de to konsertene lørdag 28. mai til en unik opplevelse.

Fortellerne

Unni Løvlid medvirker også i konsertserien "Ørets teater" på Logen teater hvor kurator Henrik Hellstenius vil "utforske skillet mellom konsert og teater, og utfordre det tradisjonelle konsertformatet". På konserten Fortellerne 3. juni skal Løveid dele bord med musikere og publikum.

­– Jeg skal fremføre tre sanger av Arne Nordheim, og noen folketoner. Jeg opplever at prosjektet nærmer seg historieformatet, og at Henrik med "Ørets teater" vil nærmere publikum, sier hun avslutningsvis.

Besøkende under Festpillene i Bergen kan også møte Unni Løvlid på åpningsseremonien lørdag 25. mai, kl. 12.30 på Torgallmenningen.

Turné med Unni Løvlid og Eva Quartet:

  • Festspillene i Bergen, Ole Bull scene, torsdag 26. mai, kl 22:00
  • Kristiansand, Agder teater, fredag 27.mai, kl 19.00
  • Emanuel Vigelands Museum, Grimelundsveien 8, Slemdal, lørdag 28. mai, kl. 17.00 og 18.00

MySpace-siden til Unni Løvlid finner du her. MySpace-siden til Eva Quartet er på denne lenken. Begge steder kan du høre eksempler på musikken til artistene. Festspillene i Bergen, som tar til onsdag 25. mai, har disse hjemmesidene