- Vi vurderte å bestemme selv hvem som skulle få tilbud fra oss, men var redd dette ville kunne oppfattes som kritikk av dommerne. Vi har derfor bestemt oss for å la tilbudet gå til tre klassevinnere i år, forteller Arne Fredriksen i Etnisk Musikklubb.
 
- Som regel er vi uansett veldig enige med dommerne i deres kvalifiserte vurderinger. Dessuten var vi svært fornøyd med vinnere sist år. Men vi ser at det er stor aktivitet innen kveding og fele for tida, og dropper å gi tilbud til dem.

Plateinnspillingspremiene er  i år satt opp i følgende klasser:

  • Vinner av Hardingfele kl. B
  • Vinner av beste langeleikspel
  • Vinner av beste durspel solo (Landsfestivalen)

- Sammen med Talik sine tilbud for A-klassen synes vi dette blir en fin spredning. Vi synes B-klassen på Landskappleiken er en særlig spennende klasse. Den som vinner denne er ofte en svært talentfull utøver som fortjener å få gitt ut en plate. Både som et tidsbilde og dokument over spillet, og som et ekstra bidrag til den videre karrieren.

Arne Fredriksen mener videre at langeleik er underdokumentert på plate, og sier det er et krevende instrument å  få til god lyd på.
 
- Det samme gjelder durspel for solister, som i år blir en av premiene under Landsfestivalen.  Disse utøverne er tilsvarende underdokumentert på plate - og den som vinner her er nok full av musikalitet. Det er i utgangspunktet tradisjonell musikk vi ønsker å gi ut, men alle har en viss frihetsgrad til å variere utover dette.

Arne Fredriksen og Etnisk Musikkklubb understreker at premien er høyst frivillig, og at ingen blir "tvunget" til å gi ut plate.

- Platekontraktene er kun et tilbud, og kan eventuelt avvises om vinneren av ulike grunner ikke ønsker å benytte seg av det. I så fall går tilbudet til den som ble nr. 2, og så videre.

Selve platekontakten blir pent satt opp og trykket på stiv kartong. Den deles dermed ut på linje med andre premier. I tillegg til de tre premiene Etnisk Musikklubb her setter opp, vil Ta:lik gi platekontrakt til vinnerne av A-klassene for hardingfele og fele på Landskappleiken. 
 

Interesserte kan som vanlig gå videre til nettsidene til Landsfestivalen og Landskappleiken ved å trykke på lenkene.  Her finner du all praktisk informasjon om overnatting, deltakelse og opplevelser. Hjemmesidene til Etnisk Musikklubb kan du gå til på denne lenken.