Ragnhild Hemsing har vunne fleire internasjonale prisar som klassisk fiolinist. Spelemannen Leif Rygg har uttala at ingen klassisk fiolinist har spelt betre hardingfele sidan Sigbjørn Bernoft Osa. Nyleg spelte ho inn konserten Fossegrimen for hardingfele med stjernedirigenten Nemi Järvi og Bergen Filhamoniske Orkester. Ho gjev dessutan ut musikken frå dansekonserten “Yr” i september 2011, og kjem difor til å vere høgaktuell denne hausten.

Hallgrim Hansegård frå Frikar har bakgrunn som hallingdansar, og må også reknas som ein av Noregs nye koreografitalent. Hansegård var hovudartist under Festspillene i Bergen i 2010, og har stått bak kritikarroste “TidarÅ” og “JAMSIIS”. I dansekonserten “YR” dansar han tradisjonell halling, gjer dansesoloar utan musikk, og framfører sin eigen koreografi til verket “Yr” av Lasse Thoresen.

Dansekonserten “Yr” har hausta svært gode meldingar i pressa, og har mellom anna vore framført på Den Norske Opera og Ballett og Oslo Kammermusikkfestival. No er vi stolte av å kunne presentere dei på Folkelarm.

Ragnhild Hemsing | fele
Hallgrim Hansegård | dans

Ragnhild Hemsing: "YR" from Ragnhild Hemsing on Vimeo.

Folkelarm 2011 foregår fra 28. september til 1. oktober, og vil i år presentere konserter med rundt tyve artistar. Interesserte kan lese nærare omtaler på denne siden hos Folkelarm.no.  

Folkelarm har vore arrangert hvert år siden 2005, og er drifta og eid av FolkOrg, som også står bak Folkemusikk.no.