”Åresong” ble opprinnelig fremført som et bestillingsverk til Festspillene i Bergen 2010.  Tekstene var hentet fra Jon Fosse, mens  Gabriel Fliflet sto for musikken. Forestillingen fikk svært god mottakelse hos både publikum og kritikere, noe som nå ser ut til å gjenta seg med selve albumet.

Bergensavisen er blant de som alt har latt seg begeistre. Anmelder Per Randers Haukaas skrev i forrige uke dette:

”Det er vanskelig å finne ord på hvor bra dette egentlig er. Det enkleste er vel å si at melodiene til Fliflet er usannsynlig vakre og at denne gjengen evner å ta så godt vare på dem. Dette er folkemusikk som vil være like gyldig om 100 år.”

Minst like begeistret er Svein Andersen i Aftenposten, som starter sin omtale med å slå fast: ”Overraskelsene er mange, gledesstundene enda flere. Det lukter en ny nasjonal klassiker av kombinasjonen Jon Fosse & Gabriel Fliflet og Åresong.”

Andersen roser Gabriel Fliflets "fantasifulle, vare og duvende, livbejaende og lekne melodier”, og mener at de får Fosses tekster til å springe mot oss, ”full av livskraft”.

Aftenpostens omtale trekker også frem de individuelle bidragene til musikerne på platen. Her heter det bl.a.:

”Rundt seg har Fliflet samlet musikere som virkelig vet å gi disse tekstene vinger. Det er ikke bare det at de skaper en fantastisk musikalsk setting, men som sangere gir de hver enkelt sang sin egen helt unike stemme. Fra Benedicte Maurseths betagende "Månesang" til Per Jørgensens utrolige gammelmannssang "Vil bort-song". Dette er ei mesterlig plate med et stort folkelig hjerte. ”

Musikerne det her er snakk om, er Per Jørgensen (trompet, sang), Stein Urheim (strengeinstrumenter, munnspill, sang), Kristoffer Chelsom Vogt (sang, kontrabass) og Benedicte Maurseth (sang, hardingfele). I tillegg til  Gabriel Fliflet selv, som er kreditert for sang, trekkspill og piano.

Turnéruten ser denne gangen slik ut:

• Mandag 14/3 kl 20: Logen Teater, Bergen
• Onsdag 16/3 kl 19: Kabuso, Øystese
• Torsdag 17/3 kl 21.30: Hagen, Florø
• Fredag 18/3 kl 20: Riksscenen, Schous Kulturbryggeri, Oslo
• Lørdag 19/3 kl 21: St. Croix, Fredrikstad

Tidene angir konsertstart. På konserten i Oslo, der dørene åpner alt klokken 19, slippes og selges CDen ”Åresong” offisielt. Interesserte kan lese mer, og høre eksempler på musikken, på http://www.myspace.com/gabrielmusikk.