Den nye modulen ved NTNU består av "dels praktisk fordyping i danseteknikk og instruksjonstrening", og "dels fordyping i dansepedagogiske problemstillinger".

Modulen forutsetter gode praktiske kunnskaper i den dansegrenen som velges, og kan fungere som en formalisering og konkretisering av den kompetansen som studenten innehar.

Studentene vil gjennom fellesundervisning med andre studenter ved Universitetet i Trondheim få innsyn i dansedidaktikk, undervisning for barn og unge, samt bevegelseslære. I Oslo vil studentene få ett innblikk i hvordan å analysere røttene og fundamentet til de sjangrene de ønsker å fordype seg i. De vil i følge NTNU med dette kunne dykke dypere inn i sin sjanger, og få konkretisert og formalisert den kompetansen de besitter.

- Det er mitt håp for dette studiet at mange med kompetanse innen afrikansk, karibisk, Hip Hop, House, Break og andre dansesjangre vil benytte seg av denne muligheten til å kunne få formell trening og formelle papirer på det de kan, sier Thomas Prestø, som både er lærer ved modulen og kunstnerisk leder i Tabanka.

- Dette vil kunne bli et stort skritt på vei for å jevne ut spillefeltet mellom institusjonstrente dansere og de som besitter annen kompetanse. Det vil også kunne fungere som et springbrett inn i andre dansestudier som koreografistudiet m.m. Realiteten er at fra neste år vil bl.a. street-dansere kunne slå i bordet med universitetspapirer, takket være samarbeidet med Dansevitenskapsstudiet i Trondheim.

Interesserte kan også lese en reportasje om dette prosjektet hos www.utrop.no. NTNUs søknadsweb befinner seg her.