Sangeren Sondre Bratland, munnspilleren Sigmund Groven og organisten og pianisten Iver Kleive er alle tre fra Telemark. De har gjennom flere tiår presentert musikk innen ulike sjangre, fra Bach og Grieg til norske folketoner og populærmusikk, i kirker og i konserthus, over hele landet.

- De har spilt sammen to og to og tre og tre en rekke ganger gjennom åra, men de tre har aldri turnert sammen før. På denne turneen er det en sjelden opplevelse for publikum å møte de tre mesterne sammen på scenen, skriver Rikskonsertene i forbindelse med turnéen, som nå legger ut på sin andre runde.

Repertoaret bygger på materialet de tre har presentert gjennom tiår som profesjonelle musikere, og spenner vidt: Her er klassisk og romantisk musikk av for eksempel Bach, Reger og Grieg. Her er egne komposisjoner, som orgel- og klavermusikk av Kleive, stykker for munnspill og orgel, samt munnspill og klaver av Groven, og Bratlands tonesettinger av norsk lyrikk, blant annet av Olav H. Hauges dikt.

Her er også norske folketoner i egne, spennende arrangement, og populærmusikk fra både det norske og det engelskspråklige musikkfeltet. I programmet vil publikum møte de tre telemarksmusikerne både i samspill og med egne soloinnslag.

- Slik blir konserten og lydbildet variert, og på samme tid representativt for musikernes felles fundament, men ulike profiler, lover Rikskonsertene.

Turnèen skal denne gangen spilles følgende steder:

  • 25. januar: Narvik, Narvik kirke
  • 26. januar: Harstad, Harstad Kulturhus
  • 27. januar: Sortland, Sortland kirke
  • 28. januar: vestvågøy, Buksnes kirke
  • 29. januar: Lofoten, Vågan kirke

Turneen fortsetter i mars med opptredener i bl.a. Båtsfjord, Vadsø, Tana, Karasjok og Honningsvåg. 

Vi tar også med at intereesserte vil finne de engelskspråklige hjemmesidene til Sigmund Groven på denne lenken.  Hjemmesiden til Sondre Bratland er her.