Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) har på oppdrag av Kultur- og kirkedepartementet gjennomgått Rikskonsertenes virksomhet. Rapporten kommer som en oppfølging av bl.a. Løken-utvalgets rapport ”Forenklet, samordnet og uavhengig - Om behov for endringer i tilskuddsforvaltningen for kunst- og kulturfeltet” og St.meld. nr. 21 ”Samspill. Et løft for rytmisk musikk.”.

Møte om rapporten

Departementet ber om høringsuttalelser til rapporten, og oppfordrer alle høringsinstanser om å få innspill fra underorganisasjoner og medlemmer. I den sammenheng arrangerer Norsk Folkemusikk- og Danselag og Riksscenen et møte om rapporten, hvor man kan drøfte innholdet i rapporten og eventuelt samkjøre høringsinnspill.

Seminaret vil foregå torsdag 22. Oktober, i Norsk Folkemusikk- og Danselag sine nye lokaler i Schouskvartalet i Oslo. Mer informasjon om seminaret og rapporten kommer senere.

Det er også mulig å sende innspill og synspunkter på rapporten til organisasjonene Norsk Folkemusikk- og Danselag (NFD) eller Landslaget for Spelemenn (LfS). Merk deg også at din nærmeste kommune og fylkeskommune er høringsinstanser.

Det er viktig at alle som har hatt erfaringer med Rikskonsertene som utøver, arrangør lag eller annet, leser rapporten og sender sine innspill.
 

Frist for høringsuttalelser er satt til 14. desember 2009.