I april måned publiserte Folkemusikk.no nærmere åtti artikler. Vi hadde godt i overkant av 3000 besøkende hver eneste dag, og fulgte dermed opp den gode tendensen fra de siste månedene. Antallet artikler ville normalt sett vært noe høyere, siden vi tok publiseringsfri i påsken.

Dette var de mest leste artiklene hos Folkemusikk.no i april:

  1. Aprilsnarr 2011: Popsenter kan bli Hardingfelesenter
  2. Rollefall eller kvinnekall i folkemusikken?
  3. Fellesmøte om hardingfelesenter
  4. Sangskatter i beste sendetid
  5. Årbok for folkemusikk 2010 er ute   
  6. Dans utan kjønn
  7. Tre fylkeskappleikar denne helga    
  8. Lanseringsavtale i Storbritannia for Annlaug og plata "November"    
  9. Et møte med spelemannen Ivar Schjølberg    
  10. WiMP oppfyller ønsket til Folkemusikk.no   

I tillegg til de større artiklene, publiserer vi også en hel del mindre notiser, påminnelser om søknadsfrister, plateutgivelser, med mer. Og dette stoffet må sies å være godt besøkt. Vi ser ellers at Facebook er en viktig arena for oss, der vi nå har 1736 følgesvenner. Mye av trafikken vår kommer nå direkte fra Facebook, samtidig som mange også går rett til oss.

Vi minner ellers om at vi gjerne vil ha tips og forslag til artikler. Om du selv har lyst til å skrive noen ord, er vi glade for det. Vi vil gjerne bringe videre reportasjer og bilder fra store og små arrangementer rundt om i hele landet, og håper at riktig mange griper denne invitasjonen. Innsendte bidrag kan både være forhåndsomtaler, oppsummeringer og mer generell informasjon.

I oktober i fjor hadde Folkemusikk.no i underkant av 1800 besøkende hver dag. Et halvt år senere er dette nesten doblet, i følge de ferskeste tallene fra publiseringssystemet vårt.

– FolkOrg har satset på informasjonsarbeidet det siste halve året, sier  Linda Dyrnes, som er daglig leder i FolkOrg. – Det er hyggelig at denne satsingen gir så gode og målbare resultater. Under årsmøtet på Røros la vi frem en samlet fremstilling av informasjonsarbeidet vårt, som jo også omfatter Bladet Folkemusikk, Årbok for norsk folkemusikk og de internasjonale sidene Folkmusic.no. 

Folkemusikk.no ønsker dessuten å ha et tettere samarbeid med regionlagene i FolkOrg, slik at vi får speilet  enda mer av det store aktivitetsnivået rundt om i landet. Dette var det også et eget møte om på Røros.

Interesserte kan lese mer om våre øvrige plattformer her: ÅrbokaBladet Folkemusikk og www.folkmusic.no. Om du ellers har lyst til å følge oss på Facebook, kan du bare gå videre til denne lenken og trykke ”like”. Da blir du kjapt informert om nye hendelser, og får også muligheteten til å kommentere stort og smått.