- Jeg gikk ut fra Norges Musikkhøgskole våren 2008, og i ettertid har jeg jobbet som frilans musiker. Jeg har spilt på mange festivaler, gitt ut plater og blitt benyttet som studiomusiker på andres plateutgivelser, forteller Erlend Viken innledningsvis.

- Jeg er fast medlem i flere grupper, bl.a. Earlybird Stringband. Den første plata vår ble nominert til spellemannspris i 2011, og vi ga ut ei ny plate i fjor sommer som har fått strålende kritikker i media. Jeg har ogsån gitt ut to plater med Aslak Brimi. Den første vant Folkelarmprisen i 2009, og den andre ble nominert til samme pris i 2011. Av andre grupper jeg har turnert med kan nevnes Aasmund Nordstoga, Majorstuen og Frikar Dance Company.

Det er tradisjonsmusikk fra Oppdal som er Erlend Vikens kjernerepertoar, men han er av den nye generasjonen folkemusikere som har høyere utdanning på feltet, og har derfor god kjennskap til flere tradisjoner fra både inn- og utland.

- Uttrykket mitt har blitt forma av all den forskjellige musikken jeg har spilt og hørt på. I bunn ligger slåttespill i oppdalstradisjon som jeg har lært av min far. I tillegg spiller jeg mye hardingfelemusikk fra Valdres og Vestlandet. Blander du det med en god dose Old Time og Bluegrass får du lyden av mitt felespill.

- Jeg er veldig opptatt av framdrift i musikken, og jeg koser meg med å legge til både rytmiske og harmoniske variasjoner. I mine egne komposisjoner tar jeg ofte utgangspunkt i tradisjonell slåttemusikk, men resultatet passer sjelden inn i en spesifikk tradisjon. Jeg tenker ikke regler når jeg lager musikk, og kan la meg inspirere av andre sjangre og instrumenteringer.

Erlend Viken har gjort det bra som soloutøver de seneste årene, og har vunnet flere nasjonale konkurranser i folkemusikk, både på fele og hardingfele. Det er likevel ikke som soloutøver han har vært mest aktiv.

- Jeg har prioritert å spille i grupper og utvikle forskjellige samspillprosjekter. Nå føler jeg at tiden er inne for å satse mer som soloutøver, og mitt hjertebarn er å gi ut en plate med både egne komposisjoner og tradisjonell slåttemusikk.

-Jeg har tatt med meg mye god erfaring de tre årene jeg har levd som fulltids musiker, og jeg har allerede fått oppfylt flere av mine mål både når det gjelder turnering og innspillinger. Samtidig har jeg gjennomgått en modningsprosess som gjør at jeg er klar for å stå på egne bein med egen musikk.