Folkemusikk.no har igjen mottatt hyggelig statistikk for måneden vi nettopp har lagt bak oss. I følge publiseringssystemet Custom Publishing har vi nå over 3 200 besøkende hver dag.

De mest vanlige søkeordene er – ikke helt uventet – ”folkemusikk”, ”norsk folkemusikk” og ”folkemusikk.no”. Også ”FolkOrg”, ”Landskappleiken” og ”Landsfestivalen” er mye brukte søkeord. Vi har ellers notert besøk fra i alt 75 land, der de ivrigste gjestene kommer fra Nederland, Sverige, Russland, StorBritannia og USA. Med Danmark og Italia hakk i hæl.

De fleste av leserne våre finner veien direkte til oss, men vi har også betydelig trafikk via Google, Facebook og Kvasir. Vi har nå mer enn 1650 følgesvenner på Facebook, noe som naturligvis er veldig hyggelig.

De mest leste artiklene for februar måned hos Folkemusikk.no var disse:

1. - Et ukritisk miljø

2. -Søk om Showcase!

3. Susanne Lundeng med Mot

4. Andreas Bjørkås om ”Veiskille”

5. Anders Røines 15 favorittlåter

6. Dansetevling på Landsfestivalen

7. Folkeviser me trudde me kunne

8. Mer folkemusikk hos Spotify og WiMP 

9. Tilbake fra Skotland

10. Rapport fra Vinterfestivalen i Rauland

10. VM på ski: Folkemusikk og folkefest 

Vi takker som vanlig alle våre lesere, og håper dere slår følge også i tiden fremover. Det er ikke så lenge til festival- og kappleiksesongen tar til for alvor, noe vi naturligvis vil følge nøye. Samtidig begynner oppkjøringen til både Landskappleiken i SeljordLandsfestivalen i Oppdal og Folkelarm i Oslo.

Vi understreker ellers at vi svært gjerne  mottar innspill fra hele Folkemusikk-Norge. Det kan være en liten rapport om store og små aktiviteter i nærmiljøet, eller kanskje bare et tips om en tilstelning du ikke synes folk bør gå glipp av. Det er også fullt mulig å sende inn stoff og bilder på eget initiativ, eller skrive et leserbrev om aktuelle temaer.  

Vi minner også gjerne om våre engelske sider, der du finner stoff om norsk folkemusikk tilrettlagt for et mer internasjonalt publikum.

Tips, innspill og debattinnlegg kan som vanlig rettes til info@folkemusikk.no. Om du vil melde deg inn i Facebook-gruppa vår, og få daglige oppdateringer om stort og smått, er det bare å gå hit.