Folkelarmprisens jurymedlemmer Sølvi Lien, Nicholas Møllerhaug, Berit Opheim Versto, Mats Johansson og Marit Hætta Øverlie har lyttet seg gjennom alle innsendte plater og i fellesskap med juryen kommet frem til de 15 nominerte platene, som er fordelt på kategoriene dokumentasjon, solo, tradisjonelt samspill og åpen klasse.

- Blant de nominerte til årets Folkelarmpris er det både debutanter så vel som gamle ringrever. Med så mye kvalitet blant de nominerte, må dette sies å ha vært et godt plateår, sier prosjektleder Trond Stenseth Moe. 

På lista finner vi blant andre Bjørset / Teigland / Hytta (Dei beste Damene) med plata ”Soli” som tidligere i år ble en anmelderfavoritt og hanket inn høye terningkast over hele landet.

Blant de nominerte er også Spellemannprisvinner Gjermund Larsen Tio, samt Karl Seglem som i fjor vant norsk jazz høyeste utmerkelse: Buddyprisen. 

Ny pris deles ut

Folkelarmprisen og prisen ”Årets folkemusiker” deles ut torsdag 29. september under det årlige bransjetreffet Folkelarm, som også i år arrangeres på folkemusikkens egen storstue Riksscenen i Oslo. 

I tillegg til de fire plateprisene  og ”Årets folkemusiker” blir det i år delt ut en ny pris ved navn ”Ragnarocktrollet” i regi av foreningen Arven etter Ragnarock.

Med utgangspunkt i Ragnarockfilmen og ideen som Ragnarockfestivalen i 1973 var eksponent for, skal prisen hedre grenseoverskridning og nyskapning med basis i norsk folkemusikk, rock og andre musikksjangre. Prisen deles ut for første gang i år og kan tildeles både artist, band, gruppe, komponist, tekstforfatter, festivalarrangør, konsertarrangør, filmskaper, eller andre bidragsytere.

Listen over de nominerte til Folkelarmprisen 2011 kan du studere nærmere her. Om du vil lese mer om årets utgave av Folkelarm, er det bare å gå videre her.