Eliteklassa for felespill på Landskappleiken hadde ni deltakere, åtte av dem var fra Gudbrandsdalen! 

Tre av deltakerne var fra Lom, og de plasserte seg blant de fire beste. Folkemusikktimen døper om klassa til Spel fele Gudbrandsdalen kl A, og i det ”uoffisielle Gudbrandsdalsmesterskapet” gjorde Lom det skarpt.
 
I Folkemusikktimen rekker vi å få med store deler av klassa, og vi lyder dommernes beslutninger, og sender de seks beste: Astrid Sulheim, Aslak O Brimi, Andreas Ljones, Bjørn Kåre Odde, Andreas Bjørkås og Øystein Rudi.

I tillegg møter du en ung britisk dirigent , Alexander Prior. Han er bare 19 år, men har allerede markert seg for hele verden som sanger, komponist og dirigent. Før jul sendte han Kringkastingsorkesteret en melding på facebook og ba om å få dirigere dem.

Siden han allerede har markert seg tydelig innen det klassiske miljøet, fikk han lov til å gjøre det, og et av stykkene som da ble satt opp var Eivind Grovens ”Hjalarljod”. Da reporter Aaste Kveseth møtte Prior, viste det seg at han også hadde litt over gjennomsnittet interesse for norsk folkemusikk.

Denne utgaven av Folkemusikktimen sendes første gang på NRK P2 klokken 18.03, søndag 29. januar, 2012. Om du går videre til denne siden hos NRK, kan du også høre tidligere sendinger som nettradio.