Arto Järvelä fra Hattula i Finland er omtalt som en av vår tids viktigste spelemenn. Han er født i 1964, og debuterte alt mot slutten av 1970-tallet.

Som ung mann studerte han musikk i Kaustinen nord for Vasa, der Nordens største folkemusikkfestival holder til. Her var han i 1982 med på å starte den svært sentrale folkemusikkgruppa JPP, som har gitt ut ni album, og turnert over hele verden.

Art Järvelä har medvirket på mer enn 80 album, og blir ofte kalt som “den mest opptatte mannen i finsk folkemusikk”. Han har fele som hovedinstrument, men spiller også nøkkelharpe, mandolin og kantele. Han har med seg de rike tradisjonene fra den finske felemusikken, og beskrives samtidig som et overflødighetshorn av nye melodier og idéer.

Arto Järvelä kommer selv fra en kjent feleslekt, og har i løpet av årene spilt i grupper som Niekku, Tallari, Salamakannel, Ampron Prunni, Koinurit, Pinnin Pojat, Maria Kalaniemi & Aldargaz, The Helsinki Mandoliners - og mange, mange flere.

Han debuterte på plate som soloartist i 1994 med albumet Polska Differenta. I den senere tiden har han gjort mange solokonserter, som nok en gang har begeistret både publikum og kritikere. Opptredenen under Folkelarm blir neppe noe unntak.

Arto Järvelä | fele

Folkelarm 2011 går føre seg frå 28. september til 1. oktober, og vil i år presentere konsertar med rundt tjue artistar. Interesserte kan lese fleire omtaler på denne sida hos Folkelarm.no.  

Folkelarm har vore arrangert kvart år siden 2005, og er drifta og eid av FolkOrg, som også står bak Folkemusikk.no.