Aasmund Nordstoga er fra Vinje i Telemark, og kan titulere seg som både visesanger, kvedar og melkebonde. Han debuterte som soloartist i 2009 med albumet Ein visefugg, som ble nominert til Spellemannpris for beste viseplate.

I fjor fulgte han opp med platen Friaren, som også fikk svært god mottagelse. Her gjorde han bl.a. sanger av Alf Prøysen og Jens Gunderssen, i tillegg til ofte humørfylte folkesanger.

- Jeg vil først og fremst underholde - uten å gå på akkord med egne musikalske idealer. Så når vi stiller på konsertscenen, frir vi mer enn gjerne, har han sagt. 

Aftenposten var blant avisene som ble svært begeistret for Friaren, og skrev i den forbindelse:

“Nå har Nordstoga videreforedlet sitt uttrykk ytterligere, samtidig som han har tatt nok et steg nærmere folkemusikken. Sammen med Abildsø Spelemannslag kombinerer han tradisjonsmusikkens takter, inspirert samspill og gledesspredende visetradisjon på en måte som er skreddersydd for vår tid.”

Aasmund Nordstoga kommer fra en musikalsk familie, og har vunnet B-klassen i kveding på Landskappleiken to ganger. Han har dessuten jobbet med teater og film, og har bl.a. medvirket i konsertforestillingen Storegut, kammeroperaen Hulda og Garborg og folkemusikk-utgaven av Mozarts Tryllefløyten.

Aasmund Nordstoga | vokal
Åsmund Reistad | gitar, banjo, mandola
Daniel Sandén-Warg | feler og munnharpe
John Vinge | trekkspel, autoharpe, trøorgel
Jørund Fluge Samuelsen | munnspel
Sondre Meisfjord | kontrabass
 

Du kan lese mer om artisten på www.aanordstoga.no.  Folkelarm 2011 foregår fra 28. september til 1. oktober, og vil i år presentere konserter med rundt tyve artister. Interesserte kan lese nærmere omtaler på denne siden hos Folkelarm.no.  

Folkelarm har vært arrangert hvert år siden 2005, og er driftet og eid av FolkOrg, som også står bak Folkemusikk.no.