Etter fjorårets store norske satsning på Showcase Scotland, var FolkOrg ved Silje Førland Erdal og Folkelarm ved Trond Stenseth Moe sammen med en delegasjon norske bransjeaktører og artister igjen tilstede på Showcase Scotland for å følge opp arbeidet.

Spotlight Norway var tittelen på fjorårssatsningen, der FolkOrg sammen med Music Export Norway og Den norske ambassaden i London presenterte seks norske artister for det skotske publikummet, og en rekke utenlandske delegater. Les artistenes tanker om hva Spotlight Norway har betydd her.

- Det var viktig for oss å være tilbake på arrangementet i år. Vi møtte igjen en stor del av de internasjonale bransjeaktørene som var tilstede i 2010, og ser nytten av å holde på kontakten med disse.

- Selv om det er artistene og deres apparat som må jobbe med å skaffe seg oppdrag internasjonalt, kan vi bidra med å stadig sette søkelyset på norsk tradisjonsmusikk og med å gjøre musikken kjent og etterspurt, sier Silje Førland Erdal som var prosjektleder for Spotlight Norway fra FolkOrgs side.

I år var det Nova Scotia som var internasjonal partner. Nova Scotia er en liten canadisk provins med åpenbare kulturelle bånd til Skottland.

- For et litt utrent øre var det svært lite som skilte musikken som ble presentert fra Nova Scotia fra det keltiske. Men det er vel det Celtic Connections handler om – kulturelle bånd – og denne gangen var båndene svært tette, sier Trond Stenseth Moe.

Som prosjektleder for Folkelarm har Stenseth Moe også fokus på det rundt musikken:

- Ja, dette var på mange måter en studietur for meg, og det er mye her som Folkelarm kan lære av. Showcase Scotland er et stort og veldrevet arrangement. Det er også mange av delegatene som var tilstede på Showcase Scotland som det er aktuelt å invitere til Folkelarm. Jeg møtte flere interessante - og ikke minst interesserte - delegater i Skottland, avslutter Stenseth Moe.

Showcase Scotland-logo

Interesserte kan gå videre til Folkelarms nettside her. Vi minner også om fristen for utøvere og artister for å melde seg på til årets utgave av Folkelarm, noe du kan lese mer om på denne siden.