- Sjokoladefestivalen er en ”søt” variant av den ”store” festivalen. Den er ”søt” fordi den er mindre og mer uformell enn den store festivalen, men også fordi det vanker sjokolade som belønning for alle dem som deltar, forteller arrangørene i Oppdal.

Steget opp på tevlingsscenen kan være i største laget for de aller yngste, og Sjokoladefestivalen er ment å være en myk og morsom introduksjon til det å stå på en scene. Rammene rundt arrangementet er nesten de samme som for ”de store”. De unge utøverne får framføre ett nummer fra en scene for tre oppmerksomme dommere og et vennligsinnet publikum.

Når applausen har lagt seg, er det likevel mindre alvor som venter de små talentene enn de store. Dette er en mønstring, ikke en tevling. Her får alle får premie og diplom, og resultatlister finnes ikke.

- De tre dommerne vil likevel følge ekstra godt med, og de deltakerne som ønsker det, vil kunne få med seg en kort, skriftlig tilbakemelding hjem. I kommentarene vanker det først og fremst godord, men også nyttige tips og triks, sier arrangørene.
 
Den øvre aldersgrensen for å delta på Sjokoladefestivalen er 13 år. Deltakerne kan spille, danse eller synge, enten alene eller sammen med noen.

- Det er stor takhøyde når det gjelder type nummer som kan framføres, men vi oppfordrer deltakerne til å framføre musikk og dans som hører gammeldanssjangeren til. Mamma, pappa eller læremester kan selvfølgelig få være med opp på scenen som støtte. Bak scenen vil det også være folk som kan hjelpe til med felestemming og andre praktiske ting dersom noen skulle ha behov for det.

Det vil bli lagt vekt på at deltakerne skal føle seg trygge både bak scenen og på scenen.

Arrangørene av Landsfestivalen ønsker også at Sjokoladefestivalen skal være en arena for rekruttering. Det vil derfor bli arrangert et minikurs i gammeldans og sang tidligere på dagen. Deltakerne på disse kursene oppfordres til å melde seg på Sjokoladefestivalen for å vise fram noe av det de har lært. Minikurset er gratis, og det er åpent for alle barn under 13 år.

Nærmere informasjon om tid og sted for Sjokoladefestivalen vil bli annonsert på Landsfestivalens hjemmesider.

Påmelding til Sjokoladefestivalen skjer på festivalområdet under Landfestivalen, som har disse hjemmesidene. For mer informasjon om Sjokoladefestivalen, kan du også ta kontakt via e-post her.