Dyrnes er utdannet medieviter fra Universitetet i Bergen, og har siden 2001 jobbet som virksomhetsleder for kultur i Eidsberg kommune i Østfold, hvor hun også har sittet som en del av kommunens topplederteam. Tidligere har hun også jobbet som både kinosjef og kulturkonsulent. Dyrnes kommer opprinnelig fra Kristiansund, men har de siste 14 åra vært bosatt i Mysen i Østfold. Fra høsten av starter hun pendlertilværelsen til og fra Mysen og kontoret til FolkOrg i Oslo.  

Og Dyrnes er allerede godt i gang med å orientere seg på folkemusikkfeltet.
 
- Jeg har lastet over mye god folkemusikk på mp3-spilleren min som jeg hører på når jeg går til jobb og ellers her hjemme. Jeg er dessuten godt i gang med 2009-årgangen av Spelemannsbladet, og det har vært en fin måte å få litt innblikk i debattene som har vært og tankene som råder, sier Dyrnes.
 

”Jeg vet at det finnes veldig mange kunnskapsrike folk i denne organisasjonen, som jeg håper vil dele sin kunnskap med meg.”


Til tross for at hun selv ikke er utøver innen folkemusikk eller folkedans har hun flere gode konsertopplevelser å ta av både som arrangør og publikummer.

- Noen av de beste konsertopplevelsene jeg har hatt har vært med folkemusikk. Sist for kort tid siden da vi hadde en utrolig flott konsert her i Mysen med trioen Rysstad/Storli/ Morken. En konsert med Sondre Bratland på 90-tallet sitter også fortsatt i som en nydelig opplevelse. Det har vært mange gode opplevelser, og jeg ser frem til flere.

Og allerede i sommer byr det seg flere muligheter når hun tar turen til Voss siste helga i juni.

- Jeg gleder meg til å få oppleve Landskappleiken på Voss i sommer med mye god musikk og hyggelige folk, sier hun.


En organisasjon med legitimitet


Linda Dyrnes tiltrer stillingen som daglig leder i Folkemusikk- og Folkedansorganisasjonen etter sommeren, og gleder seg til å komme i gang med arbeidet.

- Jeg ser frem til å bli mer kjent med både de ansatte og styret. Det skal også bli spennende å bli kjent med medlemmer rundt omkring i landet. Jeg har mye å lære og jeg vet at det finnes veldig mange kunnskapsrike folk i denne organisasjonen, som jeg håper vil dele sin kunnskap med meg.

Dyrnes mener det er for tidlig å komme med en programerklæring, men mener det er viktig at Folkemusikk- og folkedansorganisasjonen blir oppfattet som en organisasjon som jobber for alle parter - en organisasjon med legitimitet.

- Både de profesjonelle utøverne og de mange lokallagene må oppleve at de får noe igjen for medlemskapet og at de ser verdien av å være organisert i samme organisasjon. Jeg har den oppfatning av at den lokale aktiviteten og de profesjonelle musikerne er gjensidig avhengige av hverandre og har mye igjen for å samarbeide, utdyper hun. 

Hun er også opptatt av at flere skal få kjennskap til den norske folkemusikken og folkedansen.

- Det er litt rart at mange nordmenn hører på irsk folkemusikk, men når det kommer til den norske folkemusikken, så opplever de det nærmest som fremmed, eller som noe veldig rart. Dette tror jeg kommer av at de ikke har særlig kjennskap til denne musikken. Men, jeg opplever samtidig at norsk folkemusikk er inne i en god trend for tiden og at stadig flere får øynene opp for den. Vi må fortsette det gode arbeidet som er gjort her, sier hun

FolkOrg ønsker Linda Dyrnes velkommen i organisasjonen, og håper hennes kompetanse vil komme organisasjonen og formålet til gode.