Mai måned er som kjent belemret med en del fridager, samtidig som folk har en lei tendens til å søke utomhus. Likevel ble det nok en god måned for oss i Folkemusikk.no, der antall treff var mer enn doblet sammenlignet med desember i fjor.  

Den samme tendensen gir seg utslag når det gjelder viste sider og filer. Vi får hyggelige besøk fra såpass eksotiske land som Argentina, Australia, Ungarn og Israel, og kan også notere en god økning i antallet besøkende fra Japan. Blant de mest brukte søkerordene for å komme til sidene våre, finner vi denne gangen "Landsfestivalen 2011", "Folkelarm 2011", "Norsk Folkemusikkfond" og "Hommage à Ole Bull".

Ellers kan søstrene Mari og Ingvil Skeie Ljones notere seg for en dobbeltseier på lesertoppen denne måneden. Mange var nok nysgjerrige på den nye nestlederen i FolkOrg, samtidig som oppslaget vårt om annerledes portretter av spellemenn og - kvinner også fenget.

Her er de mest leste sakene hos Folkemusikk.no for mai 2011:

1. Ny nestleder i FolkOrg

2. Lysfangeren fra Lillehammer

3.  Plateinnspillinger som premie

4. Over 3000 kutt til nedlasting

5.  Slåttetralling og feleduoen Westberg-Haugom

6. Vellukka årsmøte på Røros

7. Fri fuggel fra Ål

8. Signiliti og Gullmon på 17. mai

9. Haukeliseterfestival med Hardangerkveld og Shetlandske slåttar 

10. Eksklusiv turné med Unni Løvlid og Eva Quartet

Flere av sakene rundt FolkOrgs årsmøte på Røros ble ellers godt lest, sammen med artiklene rundt omleggingen av Rikskonsertene, og fint stoff vi fikk bringe videre fra Bladet Folkemusikk.

Vi takker som vanlig leserne våre for hyggelig følge, og håper at vi snart sees på en av de mange festivalene som står for døren. Om du vil tipse oss om noe, eller har skrevet en epistel om noe som ligger deg på hjertet, er det bare å kontakte redaksjonen.

I anledning markeringen av Kristi Himmelfart i morgen skal vi for øvrig selv trekke utomhus, men vi er ellers tilbake alt på fredag!