Folkemusikk.no har nettopp fått inn lesertallene for mars, slik de ser ut hos publiseringssystemet vårt. For første gang har vi altså passert hundretusen besøk på en måned, noe som bekrefter en god utvikling for oss.

Vi er glade for alle som leser oss, og håper at vi klarer å gi et lite bilde av all den rike aktiviteten rundt om i folkedans- og folkemusikkmiljøene her hjemme. Det er i hvert fall ingen problemer å finne stoff å formidle, enten det dreier seg om lokale kappleiker, plateslipp eller omfattende turnéer.

Vi skulle gjerne sett at enda flere grep sjansen til å sende inn stoff til oss, men takker uansett for mange fine tips og innspill.

Her er de ti mest leste sakene hos Folkemusikk.no i mars:

1. Legg ned Spellemannprisen   
2.  Fyrste solo-CD på 10 år    
3. Bronseharpa er dyr peispynt og juggel   
4.  40 x Spellemann: 1973 - 1992    
5. Vil ha hardingfelesenter i Hardanger   
6. Statens kunstnerstipend er fordelt    
7.  Søknadsfrist for Landsfestivalen 2013 og 2014   
8. En stemme for alle tider    
9.  Spellemannprisens to ulykker    
10.  Lyden av klingende musikk i Kulturrådet, Kulturdepartementet og bibliotekene 

Andre godt leste artikler var bl.a.  ”Påmeldinga til Landskappleiken er i gang”, ”Gunnhild Sundli til Dei nynorske festspela”, "Rekord for Folkelarm", ”Fredløs, men ikke rotløs”, "Vi løp i gangen og spiste druer...", "Det er fagsterke enkeltindivid som er kultursenter" og Statistikk oktober 2010 - mars 2011”Folkemusikktimen er 80 år”.

Som sagt vil vi gjerne at både enkeltpersoner og lokallag i FolkOrg melder inn aktiviteter til oss. Kanskje du også kan skrive noen ord selv, eller sende oss digitale bilder? Innsendt stoff fra hele landet  ville definitivt være med på å gjøre oss til en bedre og mer aktuell avis!

Ellers kan vi melde at en rekke kappleiker er i ferd med å gå av stabelen, samtidig som våren og festivalsesongen rykker stadig litt nærmere. En ny utgave av Bladet Folkemusikk er også på vei til abonnentene, og er som vanlig breddfullt av godt lesestoff. Vi vil også minne alle medlemmer av FolkOrg  om at Årboka 2010 snart er på vei til alle hustandsmedlemmer. Redaktør for årets utgave er Anne Hytta.

Helt til sist vil vi bare takke så mye for all respons så langt, og dessuten gjerne anbefale et besøk hos våre engelskspråklige søstersider  hos Folkmusic.no. Her finner du bl.a. aktuelt stoff om Sigrid Moldestad, Sigbjørn Apeland, Nils Økland og Mari Boine, tilrettelagt for et internasjonalt publikum. 

Tips, innspill og leserkommentarer kan som alltid sendes til info@folkemusikk.no.