Det ble et godt besøkt arrangement med rundt 150 – hovedsakelig yrkesmusikere – tilstede.

Otto Risanger gikk gjennom endringer i aksjeloven, og hvordan disse kan påvirke hvordan en musiker kan - og muligens bør - organisere seg. Dette ble drøftet opp i mot hva det vil si å være selvstendig næringsdrivende, enkeltpersonsforetak og frilanser.

MFO informerte om forsikringer og pensjon, samt tariff for den fylkeskommunale delen av Den Kulturelle Skolesekken.

Musikkprodusent Anders Eriksson, presenterte utredningen om Musikkentreprenører. Dette tiltaket kan alle interesserte leser mer om på denne siden fra Norsk Jazzforum.  

I tillegg ble det diskusjon rundt eksportmidlene som Music Export Norway (MEN) og MIC - Norsk Musikkinformasjon skal forvalte.  MEN var på plass. MIC var invitert, men forhindret i å komme.

Kulturrådet var også tilstede, og svarte på spørsmål i forhold til hvordan deres støtte til musikere vil bli påvirket av dette. Her pågår det en prosess, og flere brikker vil falle på plass utover våren.
 

Møtet var et samarbeid mellom Jazzforum, Gramart, MFO og FolkOrg. Linda Dyrnes, Rannveig Djønne og Trond Stenseth Moe representerte FolkOrg i denne sammenhengen.

I forkant av dette møtet hadde Fagutvalget for yrkesutøvere et dialogmøte, der de frammøtte kunne komme med innspill til de sakene og den måten fagutvalget jobber med og på.

Om du vil registrere deg som yrkesutøver hos FolkOrg, finner du flere opplysninger på denne siden . Du er også hjertelig velkommen til å komme med innspill om stort og smått på Facebooksiden vår.