Trioen Vrang er sprunget ut av folkemusikkmiljøet rundt Bærum spellemannslag. De henter stoff og inspirasjon fra flere tradisjonsområder rundt om i landet, og fra tradisjonsmusikk i ulike deler av verden.

- Med tradisjonsmusikken som utgangspunkt søker vi derfor en ny tilnærming til trioformatet, der vi både trekker inn elementer fra ulike musikalske sjangre, som jazz og bluegrass, og der vi trekker inn litteratur og andre former for scenisk kunst, slik som dans og drama. Vårt mål er å knytte dette sammen med fremførelsen av musikken på en måte som gir publikum interessante og berikende opplevelser på flere plan, forteller de selv.

Vrang har i løpet av de siste årene opptrådt på flere festivaler, bl.a. Osafestivalen og Vinterfestivalen på Rauland. Trioen har vunnet klassen for gruppespel senior på Landskappleiken 2007, og fikk en tredjeplass i åpen klasse på Landskappleiken 2009.

I år gikk den lovende trioen helt til topps i den samme kategorien under Landskappleiken i Seljord, der de ble møtt med stor begeistring fra en fullsatt sal.

For tiden studerer alle tre ved Norges musikkhøgskole. Interesserte kan også lese et intervju med trioen på denne siden.

  • Tuva Færden | hardingfele, fele, vokal
  • Jon Hjellum Brodal | hardingfele, fele, vokal
  • Maja Gravermoen Toresen | hardingfele, fele, vokal

 

Folkelarm 2011 foregår fra 28. september til 1. oktober, og vil i år presentere konserter med rundt tyve artister. Interesserte kan lese nærmere omtaler på denne siden hos Folkelarm.no.  

Folkelarm har vært arrangert hvert år siden 2005, og er driftet og eid av FolkOrg, som også står bak Folkemusikk.no.