FRIKAR – ektefølt laus: Med ein blanding av laus og akrobatikk er det frikarne som tek pusten frå befolkninga, og overtek scenekanten.
- Nokon let seg imponere over rørslene, lysdesignen, musikken eller slikt, og det er alltid folk som trampar takta. Andre synest det er fysisk krevjande å sjå på, medan andre rett og slett synest det blir for slitsamt. Målet vårt er at vi skal ha berg- og dalbaneaktige framsyningar der utøvarane fungerer som setebelte som held publikum på plass, forklarar FRIKAR-general Hallgrim Hansegård.

Nærmar seg kvarandre: Norsk Folkemusikk- og Danselag (NFD) og Landslaget for Spelemenn (LfS) skreiv 15. januar under på ein samarbeidsavtale om informasjon, formidling og administrative oppgåver.
- Tidlegare har det vore tette skott mellom organisasjonane. I dag har vi eit tett samarbeid. Prosessen no dreier seg om å setje samarbeidet i system, seier Nils Øyvind Bergset, styreleiar i LfS.

Folkemusikkarkiva: ”Et annet aktuelt område er innvandrerkulturene og deres musikk- og danseuttrykk slik de framstår i møtet med det norske samfunnet, ofte gjennom samarbeid med norske utøvere eller utøvere fra andre innvandrerkulturer. Hvem skal ta ansvaret for å dokumentere dette feltet?” Det er Bjørn Aksdal ved Rådet for folkemusikk og folkedans i Trondheim som spør. Meir i Spelemannsbladet!

Vervekampanje: Verv tre nye abonnentar – få Spelemannsbladet gratis i heile 2009. Skriv opp namn og adresse, noter om vedkomande er medlem i Landslaget for Spelemenn, og send opplysningane til spelemannsbladet@folkemusikk.noDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. .

Du får kjøpt Spelemannsbladet hjå Perstølen Libris i Ål, hjå Akademika i Bø i Telemark og i Nord-Aurdal Folkebibliotek.

Spelemannsbladet er det einaste bladet for norsk folkemusikk og -dans. Bladet kjem ut åtte gonger i året, og du kan følgje med i debattar, utgjevingar, fagartiklar og små og store hendingar frå heile landet!

Har du tips eller eit friskt debattinnlegg? Skriv til spelemannsbladet@folkemusikk.no. Maks lengd per lesarbrev er 500 ord.

Manusfrist for Spelemannsbladet 3-09 er 23. mars.

Spelemannsbladet, Tyinvegen 27, 2900 Fagernes, tlf. 907 68 797