Mr. Folk Music – Johan Vaa; om landskappleikar og gode spelemannsminne. "Folkemusikken har gått frå å vere ein folkekultur til ein scenekultur, eg håpar det går eit bel før ein går den vegen til endes."

Komponist Synne Skouen: ”Det er så å si lysår mellom de nette, små trinnene til jentene i folkedansen, og for eksempel frontfiguren i Valkyrien Allstars." Meir om folkedans i takt og mottakt i Spelemannsbladet side 13.

Geirr Tveitt (1908–1981), komponist, kosmopolitt og harding: "Geirr Tveitt var den mest fargerike musikkskaparen i sin generasjon. Han var Norges mest produktive komponist," seier biograf og Tveitt-kjennar Reidar Storaas.

Langeleikane på Nordiska museet i Stockholm snart attende i Noreg: Kjell Bitustøyl, prosjektleiar ved Hardingfelesenteret i Bø i Telemark er glad instrumenta er på veg heim: "Det viktigaste er at leikane kjem til Noreg, og at det blir mogleg å deponere dei vidare til andre museum og arkiv, at dei er tilgjengelege for eit norsk fagmiljø og publikum," seier han.